Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Οι μεθοδολογίες της ΕΕ για Project, Program & Portfolio Management

Δωρεάν Εκδήλωση ∙ Διαδικτυακή Εκδήλωση

On Demand

Η Μεθοδολογία PM², Πρότυπα, Πιστοποιήσεις

Ανοικτή εκδήλωση για όλους όσους ενδιαφέρονται για το Project Management

Το webinar διοργανώνεται με σκοπό την ενημέρωση για τις μεθοδολογίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν έργα, προγράμματα και Portfolios έργων οι οποίες βασίζονται στο μοντέλο PM².

Ένας επαγγελματίας, ή ένας απόφοιτος που θέλει να εξελίξει τις γνώσεις και την καριέρα του, παλαιότερα θα επέλεγε δίχως δεύτερη σκέψη έναν μεταπτυχιακό τίτλο.

Τα τελευταία χρόνια όμως οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις κερδίζουν ολοένα περισσότερο έδαφος, καθώς προσφέρουν άμεση εξειδίκευση πάνω σε σύγχρονες περιζήτητες ειδικότητες, ενώ προσφέρουν στις επιχειρήσεις ένα σοβαρό εχέγγυο ως προς τους πελάτες και τους συνεργάτες τους, ότι οι εργαζόμενοί τους διαθέτουν επικαιροποιημένη γνώση και εμπειρία.

H μεθοδολογία και οι πιστοποιήσεις που βασίζονται στο μοντέλο PM², έχουν δώσει αποδεδειγμένα τα τελευταία χρόνια ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε οργανισμούς που χρειάζονται ταυτόχρονα πρακτικές λύσεις για την βελτίωση της απόδοσης των έργων τους και υποστήριξη από Project Managers με εφαρμόσιμες γνώσεις στη Διαχείριση Έργου.

Συγκεντρώσαμε σε μια παρουσίαση όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μεθοδολογία PM², πριν την επιλέξετε για να την εφαρμόσετε άμεσα στην εργασία σας, ή και για να πιστοποιηθείτε.

Γνωρίστε τα μοντέλα της μεθοδολογίας, τα πρότυπα και τις πιστοποιήσεις, και πώς μπορούν αυτά να σας βοηθήσουν εμπλουτίζοντας τις επαγγελματικές σας δεξιότητες και αναδεικνύοντας την εμπειρία σας. Μάθετε πώς τα συγκεκριμένα μοντέλα μπορούν να οφελήσουν γενικότερα έναν οργανισμό βελτιώνοντας την συνολική απόδοσή του μέσα από την διαχειριστική επάρκεια έργων.

Ποιά είναι η μεθοδολογία PM² και γιατί με αφορά;

Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τότε που η μεθοδολογία PM² ξεκινώντας μέσα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, άρχισε να εφαρμόζεται και από πολλούς άλλους οργανισμούς εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βοηθώντας στην υιοθέτηση μιας ανοικτής, κοινής και απλής (lean) στη χρήση της, γλώσσας διαχείρισης έργων και στην καλύτερη απόδοση οργανισμών και επιχειρήσεων.

Η μεθοδολογία καλύπτει πλέον όλο το εύρος των αναγκών ενός οργανισμού στη Διαχείριση Έργων, από απλά έργα μέχρι σύνθετα και μακροχρόνια έργα, αλλά και Προγράμματα και Portfolios Έργων. Διαθέτει πληθώρα εργαλείων και ειδικών προστιθέμενων μερών όπως το Agile PM² που απαντούν στις ιδιαιτερότητες των σύγχρονων έργων, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της διαχείρισης της αλλαγής.

Μιλήσαμε για:

• Την πορεία της μεθοδολογίας: πώς ξεκίνησε, και τα πλεονεκτήματα που την βοήθησαν να εξελιχθεί στην κύρια μεθοδολογία διαχείρισης Ευρωπαϊκών Έργων

• Agile PM² Methodolοgy

• PfM² Portfolio Management Methodology

• Πιστοποιήσεις: ποιες είναι, ποιούς αφορούν, γιατί αποτελούν σήμερα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τους επαγγελματίες της Διαχείρισης Έργων

Το webinar απευθύνεται σε: Project Managers, Program & Portfolio Managers, PMO Officers του ιδιωτικού δημόσιου τομέα, Υπεύθυνους Έργων Διαχειριστικών Αρχών και όσους εργάζονται στο ευρύτερο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων έργων

To webinar διοργανώθηκε με τη συνεργασία της  PM² Alliance.

Ομιλητής: Νίκος Κουρουνάκης, MAsc, MBA, PM², IPMA-D, PMP, PM² Alliance Chairman & Founding Member

Ο Νίκος Κουρουνάκης, με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας σε διαχείριση έργων, και συμβουλευτικών υπηρεσιών, έχει εργασθεί σε μεγάλους Ευρωπαϊκούς Φορείς αλλά και επιχειρήσεις και start-ups. Είναι co-author της PM² Methodology (2012, 2016, 2018), του Agile PM² Guide (2014), και του PfM² Portfolio Management Guide (2019). Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της PM² Alliance. Είναι κάτοχος MBA από το McGill University, Montreal, Canada, M.Sc. in Electrical Engineering από το University of Victoria, Canada, και πτυχιούχος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Πίσω στην αρχή