Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!
Αντώνης Σπανός
Authorized EFQM international Trainer, Sustainability Expert

Ο  Αντώνης Σπανός είναι εξειδικευμένος σύμβουλος επιχειρήσεων με μεγάλη εμπειρία στην υποστήριξη περισσότερων από 200 οργανισμών στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και την Ελλάδα, στην εφαρμογή και λειτουργία συστημάτων οργάνωσης και διαχείρισης, όπως η διαχείριση ανθρώπινων πόρων, η διαχείριση της απόδοσης, πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας και υγιεινής , πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης, αποδοτικότητας (5S), και εξυπηρέτησης πελατών.  Διαθέτει μεγάλη εμπειρία ως επιθεωρητής στο σχεδιασμό και την υλοποίηση συστημάτων Work Flow Signalling Systems, συστήματα λιτής διαχείρισης 5S, συστημάτων ασφάλειας και προστασίας, και συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης για μεγάλα εργοστάσια.  Έχει επίσης εμπειρία στη δημιουργία συστημάτων διαχείρισης της απόδοσης ανθρώπινου δυναμικού (πίνακας BBSC, πίνακας διαδικασιών, στοχοθεσία).

Ειδικεύεται στη διαχείριση ποιότητας και στη διαπίστευση με βάση τα πρότυπα αριστείας EFQM ως εξουσιοδοτημένος αξιολογητής και εκπαιδευτής της έκδοσης EFQM 2020.  Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής για την παραγωγή εκθέσεων βιωσιμότητας και δεικτών GRI-G4 και είναι επίσης πιστοποιημένος από το European Business Ethics Network.  Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε διαχείριση ενεργειών ΕΚΕ, συνεργαζόμενος με πολλούς οργανισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Είναι ο συγγραφέας του Εγχειριδίου ΕΚΕ για την Κυβέρνηση της Κύπρου εν όψει SDGs. Έχει σχεδιάσει το μοντέλο διαχείρισης και το βραβείο αριστείας για την κυβέρνηση του Λιβάνου στο πλαίσιο του προγράμματος EUROPAID και έχει συντάξει την επίσημη έκδοση του EFQM Marine Management Version. Επίσης, παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιθεωρητής στο Γραφείο του Πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Είναι συγγραφέας 2 βιβλίων διαχείρισης που χρησιμοποιούνται από πανεπιστήμια και έχει αναπτύξει συνολικά 40 εγχειρίδια για εργαλεία διαχείρισης.

Έχει πτυχίο Μαθηματικών και Πληροφορικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πτυχίο Διοίκησης από το LOMA Atlanta Georgia και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Troy University. 


Εισηγητής στα

Πίσω στην αρχή