Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Ναυτιλιακές Συμβάσεις: Εισαγωγή στο Αγγλικό Δίκαιο

Ναυτιλία
Ξεκινά Σύντομα
Διάρκεια
6 ώρες
Επίπεδο
Ενδιάμεσο
Γλώσσα
Ελληνικά

Ο ναυτιλιακός κλάδος κυβερνάται από το Αγγλικό Δίκαιο. Όλες σχεδόν οι συμβάσεις που συνάπτονται διέπονται από το Αγγλικό δίκαιο και ο τρόπος επίλυσης των τυχόν διαφορών σχεδόν πάντα καθορίζεται από διατάξεις του Αγγλικού δικαίου. 

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει τα βασικά σημεία του Αγγλικού δικαίου των συμβάσεων, από την διαπραγμάτευση, σύναψη, θέση σε ισχύ ως και τη λύση τους με κανονικό ή όχι τρόπο. Το σεμινάριο περιλαμβάνει πρακτικά παραδείγματα και εξέταση όρων αυθεντικών συμβάσεων Αγγλικού δικαίου.

Στόχοι σεμιναρίου

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα:
• Έχετε ευρεία γνώση του αγγλικού δικαίου των συμβάσεων
• Γνωρίζετε τους κινδύνους κατά την διαπραγμάτευση μιας σύμβασης
• Κατανοείτε τις νομικές και πρακτικές επιπτώσεις αθέτησης μια συμφωνίας

To σεμινάριο προσφέρεται στην Ελληνική γλώσσα, αλλά όλη η ορολογία, τα παραδείγματα και οι εργασίες είναι στην Αγγλική.


  • Τύποι συμβάσεων
  • Διαπραγμάτευση και συμφωνία
  • Είδη όρων μιας σύμβασης και η σπουδαιότητά τους
  • Ρήτρες αποκλεισμού ευθύνης
  • Ελαττώματα συμβάσεων
  • Αθέτηση και λύση συμβάσεων

Το σεμινάριο μπορεί να οργανωθεί και αποκλειστικά για την εταιρεία σας, εάν υπάρχει ομάδα στελεχών σας που επιθυμεί να το παρακολουθήσει. Σε αυτή την περίπτωση το περιεχόμενο, οι ημερομηνίες και το ωράριο διεξαγωγής προσαρμόζονται στις ανάγκες και απαιτήσεις των στελεχών σας. 

Το Zoom είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης συμβατή με Mac, Windows, Linux, iOS και Android, που επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν σε online μαθήματα σύγχρονης εκπαίδευσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Zoom από τον υπολογιστή, το laptop, το iPad ή το smartphone σας. Θα πρέπει να εγκαταστήσετε το Zoom για να το χρησιμοποιήσετε. Με την εγγραφή σας θα λάβετε ένα σύντομο οδηγό χρήσης. Λάβετε υπόψιν ότι θα πρέπει να διαθέτετε κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο. Οι περισσότεροι σύγχρονοι υπολογιστές διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και headset για καλύτερη ποιότητα ήχου.

Στάμος Θελούδης
Εισηγητής Νομικής Ορολογίας και Ναυτιλίας

Ο Στάμος Θελούδης είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1992 και ασκεί δικηγορία έκτοτε. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (LLM) από την νομική σχολή του Πανεπιστημίου Bristol. ...

Μάθετε περισσότερα

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν ...

Πίσω στην αρχή