Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα

Τέχνες και Πολιτιστική Διαχείριση
-
Διαδικτυακά
Διάρκεια
1 μήνας
Επίπεδο
Εισαγωγικό
Γλώσσα
Ελληνικά

Πολιτιστική επιχειρηματικότητα: Σχεδιασμός και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων στο πεδίο των πολιτιστικών βιομηχανιών

Στο σεμινάριο αυτό παρουσιάζονται τα εργαλεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας για να σχεδιάσουμε και να αναπτύξουμε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια στο πεδίο των πολιτιστικών βιομηχανιών.

Αποτελεί εισαγωγή στον ρόλο της επιχειρηματικότητας και στις περίπλοκες δυναμικές που αναπτύσσονται στο πεδίο της πολιτιστικής διαχείρισης. Με έμφαση σε διαφορετικά μοντέλα και στρατηγικές ανεύρεσης πόρων (fundraising), το σεμινάριο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη επιχειρηματικών πλάνων για πολιτιστικούς και κοινωνικούς οργανισμούς.


 • Επιχειρηματικότητα και η κουλτούρα των startups
 • Lean methodology και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων με τη χρήση του business model canvas
 • Στρατηγικές και εργαλεία fundraising
 • Ψηφιακό μάρκετινγκ
 • Ανάπτυξη και διεύρυνση κοινού
 • Διαχείριση κρίσεων σε Πολιτιστικούς Οργανισμούς

 • Ακολουθήστε το δικό σας πρόγραμμα
  Δεν απαιτείται παρακολούθηση συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Εσείς επιλέγετε πόσο χρόνο θέλετε να αφιερώσετε για μελέτη και εκπόνηση των ασκήσεων και πότε.  
 • Βεβαιώστε τις γνώσεις σας
  Συμπληρώστε τουλάχιστον το 70% των ασκήσεων και θα λάβετε βεβαίωση παρακολούθησης.
 • Συνδεθείτε και αρχίστε να μαθαίνετε αμέσως
  Δεν χρειάζεται εγκατάσταση ειδικού προγράμματος και δεν υπάρχουν περαιτέρω τεχνικές προδιαγραφές. Το μόνο που χρειάζεστε είναι αξιόπιστη σύνδεση στο internet.

Ποιες μέρες και ώρες γίνεται το σεμινάριο;

To σεμινάριο δεν περιλαμβάνει παραδόσεις που πραγματοποιούνται συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Μπορείτε να οργανώσετε τον χρόνο σας, όπως σας εξυπηρετεί μελετώντας την διδακτέα ύλη είτε λίγες ώρες κάθε μέρα, είτε το Σαββατοκύριακο.

Πώς γίνεται το μάθημα;

Η συντονίστρια αναρτά στην εκπαιδευτική πλατφόρμα άρθρα και άλλο εκπαιδευτικό υλικό τα οποία μελετούν οι μαθητές. Με βάση αυτό, γίνεται συζήτηση με τους άλλους συμμετέχοντες στο forum και πραγματοποιούνται οι ασκήσεις πάνω στις οποίες υπάρχει feedback απο τη συντονίστρια κάθε εβδομάδα.

Παράλληλα, πριν απο κάθε ενότητα υπάρχει προβιντεοσκοπημένη διαλέξη της συντονίστριας. Ο κάθε χρήστης μπορεί να προσαρμόζει την ύλη και τις ώρες που απαιτεί η κάθε εργασία ανάλογα με το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς του.

Χρειάζεται να γίνει ειδική εγκατάσταση προγράμματος στον υπολογιστή μου;

Όχι, η εκπαιδευτική μας πλατφόρμα Blackboard Ultra είναι πλήρως online, οπότε χρειάζεστε μόνο έναν υπολογιστή με σύνδεση στο internet.

Χρειάζεται να κάνω τις ασκήσεις μου στα Αγγλικά;

Όχι, όλο το σεμινάριο γίνεται στα Ελληνικά. Xρειάζεται όμως καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας για την κατανόηση μέρους της βιβλιογραφίας.


Είπαν για το σεμινάριο:

Πολύ καλά οργανωμένο σεμινάριο, με απόκτηση αποτελεσματικών γνώσεων του αντικειμένου, πολύ ενδιαφέροντα σχόλια των εργασιών από την εισηγήτρια

Ποιοτική εκπαιδευτική εμπειρία. Είμαι πολύ ευχαριστημένη

Ένα υλικό ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πολύμορφο, με πολύ αποτελεσματικές και έξυπνες προτάσεις για εκπόνηση εργασιών, προβληματισμό στα ζητήματα και παραγωγή λόγου σε αυτά.


Λήδα Τσενέ

H Λήδα Τσενέ είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου σε θέματα κοινωνικών μέσων και κοινωνικής ευθύνης. Διδάσκει επικοινωνία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πολιτιστική Επικοινωνία στο Ελληνικό ...

Μάθετε περισσότερα

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν ...

Πίσω στην αρχή