Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Ψηφιακός Μετασχηματισμός σε Πολιτιστικούς & Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς

Τέχνες και Πολιτιστική Διαχείριση
-
Διαδικτυακά
Διάρκεια
1 μήνας
Επίπεδο
Εισαγωγικό
Γλώσσα
Ελληνικά

Το σεμινάριο Ψηφιακός Μετασχηματισμός σε Πολιτιστικούς και Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς παρουσιάζει τα εργαλεία και τους τρόπους με τους οποίους ο χώρος του Πολιτισμού και των Τεχνών μπορεί να ανταποκριθεί σε συνθήκες που επιβάλλουν τον περιορισμό σε διαδικτυακές ή/και υβριδικές δράσεις.

 

Η εποχή μετά το lockdown έκανε ορατή, ακόμα πιο έντονα, την ανάγκη για επένδυση σε ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίες μας επιτρέπουν να παραμένουμε παραγωγικοί, να συνεργαζόμαστε, αλλά και να διαχειριζόμαστε κοινότητες από απόσταση. Στο σεμινάριο εξετάζονται οι προκλήσεις της εποχής και οι αλλαγές που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στα πεδία του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και παρουσιάζονται εργαλεία και πλατφόρμες που βοηθούν τους επαγγελματίες να ανταποκριθούν στο νέο αυτό περιβάλλον.


 • Εισαγωγή στην έννοια του ψηφιακού μετασχηματισμού
   
 • Διαχείριση virtual ομάδων σε περιβάλλοντα εργασίας
   
 • Εργαλεία και πλατφόρμες συνεργασίας
   
 • Εργαλεία και πλατφόρμες διαχείρισης έργων από απόσταση
   
 • Επικοινωνία και διαχείριση virtual κοινοτήτων

Ακολουθήστε το δικό σας πρόγραμμα

Δεν απαιτείται παρακολούθηση συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Εσείς επιλέγετε πόσο χρόνο θέλετε να αφιερώσετε για μελέτη και εκπόνηση των ασκήσεων και πότε.  

Βεβαιώστε τις γνώσεις σας

Συμπληρώστε τουλάχιστον το 70% των ασκήσεων και θα λάβετε βεβαίωση παρακολούθησης.

Συνδεθείτε και αρχίστε να μαθαίνετε αμέσως

Δεν χρειάζεται εγκατάσταση ειδικού προγράμματος και δεν υπάρχουν περαιτέρω τεχνικές προδιαγραφές. Το μόνο που χρειάζεστε είναι αξιόπιστη σύνδεση στο internet.


Ποιες μέρες και ώρες διεξάγεται το σεμινάριο;

To σεμινάριο δεν περιλαμβάνει παραδόσεις που πραγματοποιούνται συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Μπορείτε να οργανώσετε τον χρόνο σας, όπως σας εξυπηρετεί μελετώντας την διδακτέα ύλη είτε λίγες ώρες κάθε μέρα, είτε το Σαββατοκύριακο.

Πώς γίνεται το μάθημα;

Η συντονίστρια αναρτά στην εκπαιδευτική πλατφόρμα άρθρα και άλλο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο μελετάτε. Με βάση αυτό, συζητάτε με τους άλλους συμμετέχοντες στο forum και κάνετε τις ασκήσεις πάνω στις οποίες η συντονίστρια σου δίνει feedback.

Χρειάζεται να γίνει ειδική εγκατάσταση προγράμματος στον υπολογιστή μου;

Όχι, η εκπαιδευτική μας πλατφόρμα Blackboard Ultra είναι πλήρως online, οπότε χρειάζεστε μόνο έναν υπολογιστή με σύνδεση στο internet.

Χρειάζεται να κάνω τις ασκήσεις μου στα Αγγλικά;

Όχι, όλο το σεμινάριο γίνεται στα Ελληνικά. Xρειάζεται όμως καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας για την κατανόηση μέρους της βιβλιογραφίας.


Είπαν για το σεμινάριο

Αισθάνομαι χαρούμενη που το παρακολούθησα και τυχερή που πραγματοποιήθηκε αυτήν την εποχή. Ευχαριστώ από καρδιάς για τις γνώσεις που αποκόμισα και θα χαρώ να ξανασυναντηθούμε!

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Τσενέ, γιατί πραγματικά μας έδωσε τροφή για σκέψη!

Πολύ καλό σεμινάριο, είχε ουσία, οι εργασίες πολύ βοηθητικές στην κατανόηση της ύλης.


Λήδα Τσενέ

H Λήδα Τσενέ είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου σε θέματα κοινωνικών μέσων και κοινωνικής ευθύνης. Διδάσκει επικοινωνία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πολιτιστική Επικοινωνία στο Ελληνικό ...

Μάθετε περισσότερα
Πίσω στην αρχή