Σονάτες της Μεσογείου για Κιθάρα

Απρ 4, 2013

Συναυλία του κιθαρίστα Νίκου Ζάρκου…

Νίκος Ζάρκος

Η συναυλία περιλαμβάνει σε πρώτη παρουσίαση-πρεμιέρα τα αφιερωμένα στον Νίκο Ζάρκο έργα Σονάτα για Κιθάρα (2012) του συνθέτη και μαέστρου Θόδωρου Αντωνίου (γ. 1935) και Σονάτα για Κιθάρα «Οι Τέσσερις Σιωπές» (2011) του συνθέτη και καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Χρήστου Σαμαρά (γ. 1956), καθώς και τη Sonata del Guadalquivir (2004) του Ιταλού συνθέτη και μουσικολόγου Angelo Gilardino (γ. 1941).

Η μεσογειακή φλέβα που ρέει κατά μήκος των ηχητικών τοπίων του προγράμματος Σονάτες της Μεσογείου για Κιθάρα παρέχει τη μαγνητική δύναμη που ενώνει τα τρία μουσικά έργα.

Ο Νίκος Ζάρκος ξεκίνησε τις σπουδές κλασικής κιθάρας σε ηλικία 8 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και απέκτησε το Δίπλωμά του από την τάξη του Στέλιου Μούστου στο Θουκυδίδειο Ωδείο Αλίμου. Αποφοίτησε με τον τίτλο  Bachelor of Music στο Guildhall School of Music & Drama του Λονδίνου και από τη Μουσική Ακαδημία της Νυρεμβέργης/Augsburg με τους τίτλους Diplommusiker (K.A.) και Meisterklassendiplom, ενώ έχει μαθητεύσει σε σεμινάρια της παγκόσμιας κιθαριστικής ελίτ. Τον Απρίλιο του 2011 κυκλοφόρησε σε cd η πρώτη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο Ελληνική Μουσική του 21ου αιώνα για Κιθάρα (Subways Music) και ταυτόχρονα, επιμελήθηκε την έκδοση του έργου Fantasia in Μemoriam του Θόδωρου Αντωνίου στις εκδόσεις Φίλιππος Νάκας. Συνεργάζεται με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών ενώ από το 2002 εμφανίζεται τακτικά με τον τσελίστα Αστέριο Πούφτη. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα και είναι ο επίσημος εκπρόσωπος των χορδών Hannabach στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, το Hellenic American Education Center και την Ελληνοαμερικανική Ένωση.
 

Πληροφορίες

Διοργανωτής Ελληνοαμερικανική Ένωση, Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, Hellenic American Education Center
Χώρος διεξαγωγής Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Ημερομηνία έναρξης 04/04/2013
Ημερομηνία λήξης 04/04/2013
Ώρα έναρξης 20:30
Κατηγορία (εκδήλωσης) Ομιλία-Παρουσίαση
Συντελεστές Νίκος Ζάρκος
Γλώσσα: EL
Διερμηνεία: Όχι
Υποχρεωτική εγγραφή: Όχι
Υποχρεωτική κράτηση: Όχι
Εισιτήριο Είσοδος ελεύθερη
Τελευταία Ενημέρωση: 2013/04/05 - 16:06:17

Newsletter

Μείνετε Συνδεδεμένοι

Hellenic American Union Twitter Hellenic American Union Facebook  linkedin logo

 YouTube logo  Instagram logo

Αξίζει να δείτε 

Hellenic American Union Thessaloniki

 

Μέλος των

Μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών

Athens Culture Net logo

 


 

Πού θα μας βρείτε

Διεύθυνση Πολιτιστικών
Μασσαλίας 22,
10680 Αθήνα
Τηλ: 2103680052, 2103680047
Fax: 2122222629
Email: culture@hau.gr

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα