Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Είμαι ένα τέρας. Εσύ;

Παιδική Εκδήλωση

Online

Μαθαίνουμε για τα τέρατα της Eλληνικής Mυθολογίας παρέα με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο

Είναι τα τέρατα της μυθολογίας παρεξηγημένα; Μήπως πρέπει να ακούσουμε και την δική τους ιστορία; Τελικά, ίσως και να είναι συμπαθητικά...

3 + 1 τέρατα περιμένουν τους μικρούς βιβλιόφιλους για να αποκαλύψουν την… καλή τους πλευρά! Πάρτε χαρτοσακούλες του μανάβη, μαρκαδόρους, ψαλίδι, καλαμάκια και συρματάκια και ελάτε να την ανακαλύψουμε!

Η εκδήλωση παρουσιάζεται με αφορμή τα βιβλία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, «ΜΕΔΟΥΣΑ – Το βλέμμα που πετρώνει», «ΓΡΥΠΑΣ – Ο φύλακας του Χρυσού» και «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ – Ανίκητος στον Λαβύρινθο» σε εικονογράφηση Στέλιου Λιβανού που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μέλισσα. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. 

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση. Το 2013 ανακηρύχθηκε από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Αγγελιαφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία.

Το 1995, εκδόθηκε Η Περιπέτεια της Ζαρωμένης Κάλτσας, το πρώτο του βιβλίο για παιδιά. Πολυγραφότατος έως τις μέρες μας ακολούθησαν πολλά επιτυχημένα βιβλία του για παιδιά και εφήβους, με τα βιβλία Ο Τριγωνοψαρούλης (1997), Η Βαλίτσα με τις Τρεις Τσαγιέρες (2001), Καφέ Αηδιαστικό Μπαλάκι (2003), Έτοιμος από Καιρό (2005), Παίξε το Ανάποδα (2008), Κι οι Ιστορίες Μεταναστεύουν (2009), Ο Αληθινός Τρικεράτωψ Φοβάται; (2015), Μεγαλώνω τη Γιαγιά Μου (2016), Θωμάς Q.bit: Ταξιδιώτης στο Κάτοπτρο του Χρόνου (2017) και Η Βάρκα που τη Λένε Μνήμη (2017), να τιμούνται με βραβεία και επαίνους. Πέρα από την Ελλάδα και την Κύπρο, οι περιπέτειές του μεταφράστηκαν και κυκλοφόρησαν σε Βουλγαρία, Ιρλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Μαλαισία, Τουρκία, Κορέα και Κίνα.

Εκτός από την συγγραφή λογοτεχνικών έργων, ο Ηλιόπουλος ασχολείται με την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, την δημιουργική γραφή και την προώθηση της ανάγνωσης.  Έχει προταθεί για το βραβείο Astrid Lindgren από το Κυπριακό Τμήμα της ΙΒΒΥ και για το βραβείο H. C. Andersen από το Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το οποίο τον ανακήρυξε Πρεσβευτή Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2018. 

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή