Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Με τα λόγια (γίνεται): Μέλισσα! Περιμένω να φανείς!

Παρουσίαση

Online

Αφιέρωμα στην γυναικεία ποίηση με ποιητικές επιστολές από εκείνη προς εκείνη

Δώδεκα Ελληνίδες συγγραφείς της νεότερης γενιάς γράφουν ένα ποίημα-επιστολή απευθυνόμενες σε έναν γυναικείο χαρακτήρα-δημιούργημα μιας ποιήτριας προηγούμενης γενιάς.

Αυτή την πρώτη χρονιά της δεύτερης δεκαετίας του “Με τα λόγια (γίνεται)”, o  ιδρυτής και επιμελητής του Παναγιώτης Ιωαννίδης προσκαλεί “εν λευκώ” βασικούς συντελεστές των μέχρι τώρα εκδηλώσεων –ποιητ(ρι)ες και μεταφραστ(ρι)ες- να επιμεληθούν πέντε από τις έξι φετινές εκδηλώσεις. Την εκδήλωση του Νοεμβρίου επιμελείται η ποιήτρια Παυλίνα Μάρβιν.

Η εκδήλωση προβάλλεται από την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2021 στις 19:30, στο YouΤube και στο Facebook της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης καθώς και στο YouTube του «Με τα λόγια (γίνεται)».

O τίτλος της εκδήλωσης αναφέρεται στο βιβλίο Emily Dickinson, 44 ποιήματα και 3 γράμματα, μετάφραση Ερρίκος Σοφράς, Το Ροδακιό, 2005.


 

Μαρία Αγγελοπούλου, Στέλλα Βοσκαρίδου, Άνια Βουλούδη, Σίσσυ Δουτσίου, Ράνια Καραχάλιου, Μαίρη Κλιγκάτση, Ελένη Κοσμά, Χριστιάνα Μυγδάλη, Σταυρούλα Παπαδάκη, Έλενα Πολυγένη, Γεωργία Πονηράκου, και  Γιώτα Τεμπρίδου.


Η Παυλίνα Μάρβιν γεννήθηκε το 1987. Το πρώτο της βιβλίο, Ιστορίες απ’ όλον τον κόσμο μου (Κίχλη 2017), έλαβε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα «Γιάννης Βαρβέρης» της Εταιρείας Συγγραφέων. Σπούδασε Ιστορία, και ολοκληρώνει την διδακτορική της διατριβή σε θέματα κρατικής πολιτικής βιβλίου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως συγγραφέας και περφόρμερ, έχει προσκληθεί σε πλήθος λογοτεχνικών και διακαλλιτεχνικών φεστιβάλ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Poetry on Stage / University of Brighton, ΣΑΡΔΑΜ, Goranovo proljeće, κ.ά). Υπήρξε συνδημιουργός και μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού “Τεφλόν” (2008-2012) και είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού “Άνω Κάτω Τελεία: Σημεία για το βιβλίο και την ανάγνωση”. Υπήρξε συνιδρύτρια της ΚοινΣΕπ «Τώρα Παίζουμε» και, από το 2012, εμψυχώνει εργαστήρια δημιουργικών, λογοτεχνικών και θεατρικών πειραμάτων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, σε ποικίλους χώρους. Μεταξύ 2016-2020, εργάστηκε στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ως υπεύθυνη του γενικού πολιτιστικού προγράμματος της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) και ως συντονίστρια εκθέσεων ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό. Εμπνεύστηκε, δημιούργησε και συντόνισε το Φεστιβάλ Λογοτεχνικής Performance της ΔΕΒΘ κατά τα έτη 2017-2020. Εργάζεται στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “Istorima”.


Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή