Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Φτιάχνουμε Χαρακτήρες!

Εργαστήριο ∙ Παιδική Εκδήλωση

Online

Εργαστήριο comics με τον εικονογράφο και δημιουργό comics Τόμεκ Γιοβάνη
 

Θέλετε να σχεδιάσετε έναν χαρακτήρα αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε και πώς να το κάνετε; Έχετε ήδη δημιουργήσει έναν χαρακτήρα και θέλετε να τον ξανασχεδιάσετε, αλλά σας βγαίνει λίγο διαφορετικός κάθε φορά και δεν μοιάζει απόλυτα με το πρωτότυπο; Δημιουργήσατε πολλούς ωραίους χαρακτήρες και θέλετε να τους τοποθετήσετε έξυπνα και όμορφα σε ένα καρέ;

Ο εικονογράφος και δημιουργός comic Τόμεκ Γιοβάνης παρουσιάζει την διαδικασία δημιουργίας χαρακτήρων για comics με παραδείγματα βασισμένα στους χαρακτήρες από τα comic strip Αστυνόμος Νιανιά (Ταλκ Free Press), Οι Αναγνώστες (Εκδόσεις Πατάκη) και από την σειρά comics Κουλούρι (Jemma Press). Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο κομίστας αναλύει βήμα βήμα τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να μετατρέψουμε μια ιδέα που έχουμε στο μυαλό μας σε ένα χαρακτήρα, πως του δίνουμε μορφή και πως τον ζωντανεύουμε. Επίσης, μαθαίνουμε πώς να δημιουργήσουμε μια πληθώρα χαρακτήρων, ώστε να αποκτήσει ο κάθε ένας μια δικιά του, ξεχωριστή μορφή και προσωπικότητα και τρόπους να τοποθετηθούν όλοι μαζί στα καρέ με ευκρίνεια.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom και απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την δημιουργία comics, ηλικίας από 7 ετών και άνω.

 

Ο Τόμεκ Γιοβάνης είναι εικονογράφος και δημιουργός comics. Γεννήθηκε στην Πολωνία και είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, με ειδικότητα το animation. Δημιουργός του comics άλμπουμ «Ωχ Θεέ Μου!!!», της σειράς comics «Κουλούρι» (Jemma Press) και του fanzine «HeHe!». Εικονογράφησε τα βραβευμένα με ΕΒΓΕ μυθιστορήματα «…και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα» της Μυρτώς Γεωργίου-Νίλσεν και το «Ο Γάμος του Κοντοπίθαρου» της Σοφίας Νέμα (Εκδόσεις Πατάκη). Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα έργα του έχουν βραβευθεί στα ΕΒΓΕ, στα Comicdom Awards και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας The Very Closed Circle, συνεργάζεται τακτικά με πολιτιστικούς φορείς και ομάδες παραδίδοντας μαθήματα comics και οργανώνοντας workshops για παιδιά και νέους.


Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή