Παρουσίαση του βιβλίου "Ηλίας Πετρόπουλος- Για τους Εβραίους της Σαλονίκης", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καπόν σε εισαγωγή και επιμέλεια του Αχιλλέα Φωτάκη
Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Ήταν επόμενο ότι η βιωματική παρακαταθήκη του Ηλία Πετρόπουλου από τη Θεσσαλονίκη και το πάθος του να ασχοληθεί με όσα απέρριψε η εθνική ιστοριογραφία για δεκαετίες, θα τον οδηγούσε να ασχοληθεί με τους Εβραίους της Σαλονίκης […] αποκαλύπτοντας μέσα από τα γραπτά του πτυχές του αποσιωπημένου εβραϊκού παρελθόντος και της καθημερινότητας της πολυεθνικής πόλης της Σαλονίκης». Ο Πετρόπουλος, ως ένας μη Εβραίος που ανήκει στην πλειοψηφική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, παρατηρεί, καταγράφει και καταγγέλλει τα γεγονότα και την λήθη που συνειδητά επιλέγει η Ιστορία του τόπου.
Για το βιβλίο μιλούν:
Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Ραχήλ Μισδραχή- Καπόν, Εκδότρια
Μίνος Μωυσής, τ. Πρόεδρος Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών
Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου, Καθ. Πολιτικής Φιλοσοφίας, Πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, ΕΚΠΑ
Αχιλλέας Φωτάκης, Ιστορικός
Τη συζήτηση συντονίζει o Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος
Με αφετηρία τις απόψεις του Ηλία Πετρόπουλου, όπως περιέχονται στο βιβλίο, θα γίνει εκτενής συζήτηση του πάνελ με το κοινό για περιπτώσεις κρατικού και κοινωνικού αντισημιτισμού.