Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Για τους Εβραίους της Σαλονίκης

Παρουσίαση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Παρουσίαση του βιβλίου "Ηλίας Πετρόπουλος- Για τους Εβραίους της Σαλονίκης", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καπόν σε εισαγωγή και επιμέλεια του Αχιλλέα Φωτάκη

Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Ήταν επόμενο ότι η βιωματική παρακαταθήκη του Ηλία Πετρόπουλου από τη Θεσσαλονίκη και το πάθος του να ασχοληθεί με όσα απέρριψε η εθνική ιστοριογραφία για δεκαετίες, θα τον οδηγούσε να ασχοληθεί με τους Εβραίους της Σαλονίκης […] αποκαλύπτοντας μέσα από τα γραπτά του πτυχές του αποσιωπημένου εβραϊκού παρελθόντος και της καθημερινότητας της πολυεθνικής πόλης της Σαλονίκης». Ο Πετρόπουλος, ως ένας μη Εβραίος που ανήκει στην πλειοψηφική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, παρατηρεί, καταγράφει και καταγγέλλει τα γεγονότα και την λήθη που συνειδητά επιλέγει η Ιστορία του τόπου. 

Για το βιβλίο μιλούν: 

Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Ραχήλ Μισδραχή- Καπόν, Εκδότρια

Μίνος Μωυσής, τ. Πρόεδρος Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών

Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου, Καθ. Πολιτικής Φιλοσοφίας, Πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, ΕΚΠΑ

Αχιλλέας Φωτάκης, Ιστορικός

Τη συζήτηση συντονίζει o Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος

 

Με αφετηρία τις απόψεις του Ηλία Πετρόπουλου, όπως περιέχονται στο βιβλίο, θα γίνει εκτενής συζήτηση του πάνελ με το κοινό για περιπτώσεις κρατικού και κοινωνικού αντισημιτισμού.

 

 

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή