Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Με τα λόγια (γίνεται):
Η Ποίηση των Κινηματογραφιστών

Παρουσίαση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Στην 1η φθινοπωρινή συνάντηση του
«Με τα λόγια (γίνεται)» για φέτος, ανακαλύπτουμε την ποίηση μέσα από τα ματιά των καλλιτεχνών της μεγάλης οθόνης

Έχοντας αφιερώσει έντεκα χρόνια στην παρουσίαση της ποίησης από όσες/ους την γράφουν και την μεταφράζουν, οι ποιητικές συναντήσεις ξεκινούν την δωδέκατη περίοδό τους με προσκλήσεις σε δημιουργούς άλλων τεχνών, που θα παρουσιάσουν την δική τους σχέση με την ποίηση: μέσω των ποιημάτων που αγαπούν, αλλά και μέσω του ίδιου του έργου τους.

Στην πρώτη φετινή εκδήλωση, προσκεκλημένος είναι ο γνωστός κινηματογραφιστής Τάκης Σπετσιώτης.

H εκδήλωση θα μεταδοθεί και με live streaming από την σελίδα και το κανάλι YouTube της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

 

Ο Τάκης Σπετσιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και εργάστηκε σε κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές. Ανάμεσα στις κυριότερες δουλειές του στην εικόνα είναι οι ταινίες: Η Λίζα και η άλλη, Καλλονή, Στην αναπαυτική μεριά, Μετέωρο και Σκιά ( με θέμα τη ζωή του ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη· Α' Κρατικό Βραβείο Υπουργείου Πολιτισμού, 1986), Εις το φως της ημέρας (πάνω στο ομώνυμο, μοναδικό διήγημα του Κ.Π. Καβάφη), και Κοράκια (πάνω στο διήγημα «Το παράπονο του νεκροθάπτου» του Εμ. Ροΐδη). Έχει επίσης εκδώσει τα βιβλία πεζογραφίας και μελετών: Χαίρε Ναπολέων, Δελτίον ταυτότητος, Ταχτσής – Δεν ντρέπομαι, Τριανδρίες και Σία, Το άλλο κρεβάτι, Γραμματικός σ' ένα παιδί του δρόμου, και Ναπολέων Λαπαθιώτης – Ξεδιάλεγμα.

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή