Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Μέλη και Μελέκ

Παιδική Εκδήλωση

Βιβλιοθήκη Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Η συγγραφέας Βάνα Μαυρίδου μας αφηγείται μια συγκινητική ιστορία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

 

Με αφορμή το νέο της βιβλίο, Μέλη και Μελέκ, η Ελληνοαμερικανική Ένωση προσκαλεί τη συγγραφέα σε μια ξεχωριστή συνάντηση για τους νεαρούς βιβλιόφιλους.

Στην εκδήλωση, η Βάνα Μαυρίδου, αφηγείται την ιστορία της μικρής Μέλης, που αγαπάει πολύ και δεν αποχωρίζεται ποτέ την κούκλα της, τη Μελέκ. Ωστόσο, τον Σεπτέμβρη του 1922 η Μέλη θα μάθει να ζει χωρίς τη Μελέκ, μακριά από το σπίτι της και από τα αγαπημένα της πρόσωπα. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, το βιβλίο «Μέλη και Μελέκ», παρουσιάζει το ιστορικό υπόβαθρο και τα γεγονότα εκείνης της περιόδου μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού. Κυρίως όμως, μας δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά για τη φιλία, τη συνεργασία, τον σεβασμό στην προσωπικότητα και τις επιθυμίες του άλλου, αλλά ταυτόχρονα τον φόβο, την αγωνία, και το τρομαχτικό πρόσωπο της απώλειας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στη Βιβλιοθήκη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω.

Το βιβλίο, σε εικονογράφηση Ρένιας Μεταλληνού, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

 

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή