Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Παραμύθια της Άνοιξης

Παιδική Εκδήλωση

Online

H Λαμπρινή Γιώτη αφηγείται παραμύθια για μικρούς και μεγάλους συνοδεία μουσικής, με αφορμή την Εαρινή Ισημερία
 

Η Εαρινή Ισημερία - η ημερομηνία κατά την οποία η ημέρα και η νύχτα έχουν περίπου ίδια διάρκεια - ορίζει την επίσημη έναρξη της εποχής της άνοιξης, καθώς από αυτή την ημερομηνία αρχίζει η μέρα να κυριαρχεί έναντι της νύχτας. Ημερομηνία η οποία από την αρχαιότητα αποτελεί επίκεντρο δοξασιών και παραμυθιών.

Η μουσικός Λαμπρινή Γιώτη, ειδικά για αυτή την γιορτή, ανασύρει ιστορίες από το σεντούκι της με τα Κέλτικα, Σκανδιναβικά και Λαπωνικά παραμύθια και μας αφηγείται τραγουδώντας συνοδεία πιάνου και νικελχάρπας λαϊκούς θρύλους από την Σκωτία και την Νορβηγία. Ένα μαγικό σεντούκι από όπου ξεπηδούν ξωτικά, άλογα του νερού, μέλισσες που μιλάνε και γοργόνες…

Η εκδήλωση πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom και απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και όσους μεγάλους νιώθουν παιδιά.

 

Η Λαμπρινή Γιώτη είναι εθνομουσικολόγος, πιανίστα, καθηγήτρια φωνητικής και ραδιοφωνική παραγωγός. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών με μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο του Limerick της Ιρλανδίας όπου μέσω της εθνομουσικολογίας ειδικεύτηκε στο τραγουδιστικό στυλ των Γαέλικων τραγουδιών. Είναι συνιδρυτικό μέλος του world music ensemble Sòlastas, που ειδικεύεται κυρίως στη μουσική των Βόρειων χωρών (Ιρλανδία, Σκωτία, Σουηδία, Λαπωνία). Οργανώνει και διδάσκει σεμινάρια στο Iρλανδικό-Kέλτικο τραγούδι από το 2010. Από το 2014, μαζί με άλλους καλλιτέχνες συνδιοργανώνει το Κέλτικο Φεστιβάλ Μουσικής στην Αθήνα. Το 2017 ίδρυσε την Κέλτικη / Σκανδιναβική χορωδία Curfá. Την ίδια χρονιά, έφερε το σπάνιο παραδοσιακό μεσαιωνικό σουηδικό όργανο νικελχάρπα στην Ελλάδα και στην ουσία είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας καλλιτέχνης παίζει αυτό το όργανο. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Αρχείο Ιρλανδικής Παραδοσιακής Μουσικής ΙΤΜΑ την καταχώρησε στα αρχεία του ως την πρώτη Ελληνίδα που τραγουδάει στην Γαέλικη γλώσσα acappella Sean Nos. Συμμετέχει στην Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής. Από τον Ιανουάριο του 2022, κατοικεί μόνιμα στο Βερολίνο όπου διδάσκει φωνητική και πιάνο στο Global Music Academy και στο Kanarini Greek Music School.

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή