Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Cured

Προβολή

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Το βραβευμένο ντοκυμαντέρ "Cured" σε πρώτη πανελλήνια προβολή

Στο πλαίσιο του Athens Pride 2023, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την προβολή του αμερικανικού βραβευμένου ντοκυμαντέρ “Cured” (2020) των Bennett Singer και Patrick Sammon με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το ντοκυμαντέρ περιγράφει τις κινητοποιήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για να αφαιρεθεί η ομοφυλοφιλία από τις λίστες των ψυχικών διαταραχών του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου των Ψυχικών Διαταραχών (DSM). Όταν επιτεύχθηκε αυτό το 1973 μετά από έναν σκληρό αγώνα Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, ήταν ένα μεγάλο βήμα για τη διεκδίκηση των ίσων δικαιωμάτων.

 

Βραβεία:

Βραβείο Κοινό Καλύτερου Ντοκυμαντέρ, Frameline San Francisco International LGBTQ+ Film Festival 2020

Βραβείο Κοινό Καλύτερου Ντοκυμαντέρ, NewFest: The New York LGBTQ Film Festival 2020

Βραβείο Κοινό Καλύτερου Ντοκυμαντέρ, ImageOut: The Rochester LGBT Film Festival 2020

Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Καλύτερου Ντοκυμαντέρ, Movies International Film Festival in North Carolina 2020

 

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τα μέλη της OrlandoLGBT+ :

Αλεξάνδρα Βασιλείου

Eίναι επαγγελματίας του Processwork και εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Είναι κάτοχος διδακτορικού (Ph.D.) στην Κοινωνική Ψυχολογία και διπλώματος Processwork. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, σύμβουλος οργανισμών, καθώς και συντονίστρια σε κοινοτικές  δράσεις (community work).

Νάνσυ Παπαθανασίου

Είναι Κλινική Ψυχολόγος (Διδακτορικό Δίπλωμα και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, ΕΚΠΑ) με μεταπτυχιακές σπουδές στην διαμεσολάβηση συγκρούσεων και την οργανωτική αλλαγή (MA in Conflict Facilitation & Organizational Change, Processwork Institute, Portland, OR, ΗΠΑ, 2004-2007). Είναι επιστημονικά υπεύθυνη στη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, τις οικογένειές τους και εκπαιδευτικούς και, ταυτόχρονα, εκπαιδεύτρια ατόμων, ομάδων και οργανισμών σε ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, χαρακτηριστικών και έκφρασης φύλου.

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή