Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Φωτογραφικά Ζεύγη 2023

Έκθεση

-
Γκαλερί Κέννεντυ

Έκθεση φωτογραφιών της Νανάς Καραμαγκιώλη και του Πλάτωνα Ριβέλλη στο πλαίσιο της καθιερωμένης σειράς εκθέσεων

Στα Φωτογραφικά Ζεύγη παρουσιάζεται η δουλειά δύο φωτογράφων και μελών του Φωτογραφικού Κύκλου, των οποίων οι δρόμοι της ζωής ή της φωτογραφίας συναντώνται με κάποιο τρόπο. Μπορεί να είναι συγγενείς ή αχώριστοι φίλοι. Μπορεί το θέμα της φωτογραφίας τους να είναι κοινό, ή και η καλλιτεχνική τους προσέγγιση να είναι όμοια. Μπορεί όμως να συνδέονται και μέσα από την ουσιαστική διαφορά μιας φαινομενικά όμοιας δουλειάς.

Η δωδέκατη έκθεση της σειράς που πραγματοποιείται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, παρουσιάζει φωτογραφίες της Νανάς Καραμαγκιώλη και του Πλάτωνα Ριβέλλη.

Όπως σημειώνει ο επιμελητής της έκθεσης, Πάνος Ροζάκης: «Στις φωτογραφίες που εκτίθενται στους δύο χώρους της αίθουσας διασταυρώνονται οι διαφορετικές ματιές δύο συνοδοιπόρων – ταξιδευτών. Αυτό που συνδέει τις εικόνες τους είναι ο κοινός τόπος και χρόνος παραγωγής τους καθώς και η αφορμή για τη δημιουργία τους - η πρόσκληση των πολιτιστικών υπηρεσιών της Κύπρου για δεκαήμερη φωτογράφιση του νησιού την άνοιξη του 1997. Αυτό που τις διαφοροποιεί είναι η διάθλαση του κοινού τόπου μέσα από το πρίσμα του εαυτού τους».
 

Περισσότερες Εκθέσεις

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή