Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Η Αθήνα της Έλλης

Παρουσίαση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Η Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη παρουσιάζει στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το βιβλίο της με σκίτσα της Έλλης Σολομωνίδου-Μπαλάνου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ερμής

Με το βιβλίο αυτό, η αρχιτέκτων και μελετήτρια της Αθήνας υφαίνει τον αθηναϊκό χάρτη που σχεδίασε με το πενάκι της η Ελλη Σολομωνίδου-Μπαλάνου. Τα σκίτσα της είναι γνωστά από την πολυετή συνεργασία της με την «Καθημερινή», που δημοσιεύονταν στο «Σημειωματάριο» της Ελένης Μπίστικα και στις στήλες των κριτικών για το θέατρο, τη μουσική και τον χορό. Έμπνευση για το βιβλίο αποτέλεσε η έκθεση «Η Αθήνα της Έλλης Σολομωνίδου- Μπαλάνου» που είχε παρουσιαστεί το φθινόπωρο του 2003 στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών κι αποτέλεσε την αρχή της συνεργασίας, της φιλίας και της κοινής δημιουργικής πορείας μεταξύ των δυο δημιουργών του. Το μικρό βιβλίο «Η Αθήνα της Ελλης», είναι ένα ανθολόγιο της βαθιάς σχέσης της με την πόλη. Όπως αναφέρει η συγγραφέας: «Αθήνα η πόλη μου, οι πρώτες αναμνήσεις, τα πρώτα βιώματα. Μολύβια, πενάκι, μελάνι. … Μικρά κομμάτια παζλ που συναρμολογούμενα φτιάχνουν την πόλη, την ιστορίας της, τη ζωή της. Μικρές αναμνήσεις τα σκίτσα της Έλλης».

Νίκος Βατόπουλος, Δημοσιογράφος εφημερίδας «Καθημερινή»


Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, Αρχιτέκτων, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ


Κατερίνα Κορρέ, Λαογράφος, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ

 

 

 

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή