Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Η Υγεία του Πλανήτη: Η Κρυφή Απειλή

Διάλεξη

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Ο Δρ. Κώστας Συνολάκης κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια διάλεξη της νέας Σειράς Διαλέξεων Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων

Στην πρώτη από την σειρά διαλέξεων που συνδιοργανώνουν το Hellenic American University και  η Ελληνοαμερικανική Ένωση, ο Κώστας Συνολάκης, καθηγητής και Πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών, θα αναφερθεί  στους παράγοντες της κλιματικής αλλαγής και θα επιχειρήσει να σκιαγραφήσει τους λόγους που την καθιστούν οικουμενικό πρόβλημα με επικίνδυνες προεκτάσεις.  

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το μέλλον του πλανήτη μας διακυβεύεται ενώ τα φυσικά συστήματα, οι άνθρωποι, τα ζώα και πολλά άλλα για τα οποία νοιαζόμαστε, βρίσκονται σε κίνδυνο. Καθώς εντείνεται η κρίση της κλιματικής αλλαγής, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν ισχυρά και πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα, όπως τροπικούς κυκλώνες, έντονες καταιγίδες, μεγάλες ξηρασίες και ακραία κύματα καύσωνα. Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας πλημμυρίζει τις παράκτιες περιοχές, καταστρέφει τα σπίτια και το φυσικό περιβάλλον και απειλεί τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων. Είμαστε όλοι σε κίνδυνο και αν δεν δράσουμε, η κατάσταση θα επιδεινωθεί».

Η  Σειρά Διαλέξεων Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων παρουσιάζει κορυφαίους στοχαστές, ερευνητές και δημόσια πρόσωπα από ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων, οι οποίοι μοιράζονται τις ιδέες και τις προοπτικές τους για το έργο τους, αλλά και για θέματα ευρύτερης κοινωνικής σημασίας.  Στόχος είναι να πυροδοτήσει συζητήσεις για επίκαιρα θέματα κοινωνικής και πολιτιστικής σημασίας.

Η εκδήλωση θα προβληθεί και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom. Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν διαδικτυακά, ο σύνδεσμος Zoom και το meeting ID έχουν ως εξής:

Zoom link: https://us02web.zoom.us/j/83158151203

Κράτηση θέσης απαιτείται είτε συμμετέχετε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως.

 

Ο Κώστας Εμμανουήλ Συνολάκης είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανικού και Εφαρμοσμένων Επιστημών, μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Πολιτικού Μηχανικού και διδακτορικού τίτλου Πολιτικού Μηχανικού από το California Institute of Technology. Όντας διεθνώς αναγνωρισμένος πρωτοπόρος στον τομέα της έρευνας για το τσουνάμι και άλλους φυσικούς κινδύνους, ο καθηγητής Κώστας Συνολάκης κατείχε θέσεις καθηγητή μηχανικού στο University of Southern California και στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Αποτελεί τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ αυτή την περίοδο εκτελεί θητεία Γραμματέα στην Τάξη των Θετικών Επιστημών. Το 2019, εξελέγη πρόεδρος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, και μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος. Τον Ιούλιο του 2020, ανέλαβε την προεδρία του Κολλεγίου Αθηνών. Ως αφοσιωμένος εκπαιδευτικός και μέντορας, έχει βοηθήσει στην παραγωγή ντοκιμαντέρ για το Discovery Channel, το BBC, το National Geographic, το History Channel και το ZDF. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Presidential Young Investigator Award και του International Coastal Engineering Award από την Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών (American Society of Civil Engineers).

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή