Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Πολυκατοικία-Μια Ανασκόπηση

Ομιλία

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Η έκθεση «Πολυκατοικία» αποκάλυψε μια βαθύτερη ανάγκη να συζητήσουμε εξ αρχής για το αστικό τοπίο και τα βιώματά μας μέσα σε αυτό. Στο πλαίσιο αυτό, οι προσκεκλημένοι ομιλητές επιχειρούν να διερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο στεκόμαστε απέναντι στην πόλη που κληρονομήσαμε.

Η επισκεψιμότητα της έκθεσης, που συνεχίζεται απρόσκοπτα, οι τρεις εξαιρετικές ομιλίες που πλαισίωσαν από διαφορετικές αφετηρίες τη θεματική της έκθεσης, καθώς και οι λοιπές παράλληλες εκδηλώσεις, οδηγούν σε μία αναστοχαστική ματιά για το παρόν και το μέλλον της Αθήνας, αλλά και εν γένει της ελληνικής πόλης. Ειδικότερα, η περίπτωση της πρωτεύουσας και η ανάγκη ανάδειξης των ποιοτικών χαρακτηριστικών του κέντρου της Αθήνας, σε συνάρτηση με τις παραμέτρους της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης, της κατοικίας, της κοινωνικής συνοχής και της βελτίωσης της καθημερινότητας, ορίζουν πλέον ένα νέο πλαίσιο συζήτησης.

Για όλα αυτά συζητούν οι δύο επιμελητές της έκθεσης, Νίκος Βατόπουλος και Ίρις Κρητικού με τον Παναγή Παναγιωτόπουλο, Aναπληρωτή καθηγητή, Διευθυντή του Τομέα Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας, ΕΚΠΑ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή