Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

HAU Movie Club: Seven Days in May

Προβολή

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

H κινηματογραφική λέσχη HAU Movie Club της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ολοκληρώνει τον κύκλο προβολών της για τη σεζόν με το πολιτικό θρίλερ του John Frankenheimer «Seven Days in May / Επτά Ημέρες του Μαΐου» (1964). Πρωταγωνιστούν οι Burt Lancaster και Kirk Douglas.

Η ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο των Fletcher Knebel και Charles W. Bailey II, περιγράφει την προσπάθεια πραξικοπήματος από στρατιωτικούς ηγέτες των ΗΠΑ, επειδή ο πρόεδρος υποστηρίζει μια συνθήκη αποστρατιωτικοποίησης των πυρηνικών όπλων με τη Σοβιετική Ένωση. Οι στρατιωτικοί, φοβούμενοι πιθανή προδοσία των Σοβιετικών, προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι είχε διαβάσει το βιβλίο και το θεώρησε ένα πιθανό σενάριο για το άμεσο μέλλον των ΗΠΑ. Για τον λόγο αυτόν έδωσε άδεια στην παραγωγή να διεξάγουν γυρίσματα στο Πεντάγωνο και τον Λευκό Οίκο. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων όμως δολοφονήθηκε και δεν κατάφερε να δει την ταινία.

Η ταινία προτάθηκε για 2 Όσκαρ: Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Edmond O’Brien και Καλύτερης Σκηνογραφικής Διεύθυνσης.

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή