Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Κορυφαίοι: 3η Συνάντηση

Ομιλία

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την 3η εκδήλωση της σειράς συζητήσεων με κορυφαίους ερευνητές και επιστήμονες απο διαφορετικούς τομείς

Στο πλαίσιο της σειράς που επιμελείται ο Μάκης Προβατάς, ο φιλόσοφος Θεοφάνης Τάσης και ο διευθυντής του MIT Media Lab Computing Μιχάλης Μπλέτσας συζητούν την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 19:00 για την τεχνητή νοημοσύνη. 

Με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη και ανθρώπινη εμπειρία: Επαναπροσδιορίζοντας τη δημιουργικότητα και την εργασία», οι δύο Έλληνες διανοητές συζητούν καίρια ζητήματα που αγγίζουν την επιστήμη, την τεχνολογία, την ηθική και το μέλλον της ανθρωπότητας. 

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας, Μάκης Προβατάς.

 

 Ο Θεοφάνης Τάσης γεννήθηκε το 1976 στο Μόναχο, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έλαβε το διδακτορικό του στην Φιλοσοφία με άριστα μετ' επαίνου στο Freie Universitat Berlin. Διδάσκει Σύγχρονη Πρακτική Φιλοσοφία στο Alpen-Adria Universitat στην Αυστρία και είναι μέλος της Ανθρωπιστικής Ακαδημίας του Βερολίνου. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Universitat St. Gallen στην Ελβετία και μέλος της Ανθρωπιστικής Ακαδημίας του Βερολίνου. Διετέλεσε Stanley J. Seeger Fellow στο Πανεπιστήμιο του Princeton, Marie Curie Fellow στο Universita Saint-Louis στις Βρυξέλλες και Erasmus Fellow στο Freie Universitat Berlin. Η έρευνά του αφορά την σχέση πολιτικής, ηθικής και ψηφιακής τεχνολογίας με επίκεντρο τις έννοιες εικόνα, θνητότητα και τέχνη του βίου. Τα έργα του "Πολιτικές του Βίου: Η Ειρωνεία" (Εκδόσεις Ευρασία, 2012) και "Καστοριάδης: Μια φιλοσοφία της αυτονομίας" (Εκδόσεις Ευρασία, 2007) έχουν βραβευθεί με το Καυταντζόγλειο βραβείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα ελληνικά κυκλοφορούν ακόμη τα έργα του: "Πολιτικές του Βίου ΙΙ: Η επιμέλεια εαυτού στην εικονιστική κοινωνία" (Εκδόσεις Αρμός), "Φάρμακον" (Εκδόσεις Ευρασία) και οι ποιητικές συλλογές "Φυσιολογικά ευρήματα" (Εκδόσεις Κέδρος) και "Απογεύματα στον καπιταλισμό" (Εκδόσεις Τυπωθήτω). Το μεταφραστικό του έργο περιλαμβάνει βιβλία των Martin Heidegger, John Stewart Mill, Αλέξανδρου Νεχαμά και Roberto Mangabeira Unger.

Ο Μιχάλης Μπλέτσας είναι ερευνητής και διευθυντής πληροφορικής του ΜΙΤ Media Lab.  Ήταν ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της One Laptop Per Child, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας που σχεδίασε και κατασκεύασε ένα laptop πολύ χαμηλού κόστους – μιας τεχνολογίας που στόχευε να βοηθήσει στο πώς μορφώνονται τα παιδιά στον κόσμο. Κατά την διάρκεια της θητείας του στην OLPC, συνέβαλε στον βιομηχανικό σχεδιασμό, τα ηλεκτρονικά καθώς και το λογισμικό του λαπτοπ XO-1 της OLPC. Πριν προσχωρήσει στο Media Lab, ήταν μηχανικός συστημάτων στην Aware, Inc., όπου σχεδίασε και έγραψε βιβλιοθήκες λογισμικού υψηλής απόδοσης για τους παράλληλους υπερυπολογιστές κατανεμημένης μνήμης της Intel, και ασχολήθηκε με την εφαρμογή της τεχνολογίας ADSL για παροχή διαδικτυακής πρόσβασης σε οικιακούς χρήστες. Επιπλέον, έχει εκτεταμένη συμβουλευτική δραστηριότητα γύρω από θέματα τεχνολογίας και τεχνολογικής πολιτικής. Υπήρξε συνιδρυτής δύο εταιρειών και μέλος ΔΣ ή σύμβουλος σε πολλές άλλες. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και M.Sc. Μηχανικός υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. 

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή