Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Απονομή των Βραβείων Animation "Stratos Stasinos"

Παρουσίαση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Βραδιά γιορτής αφιερωμένη στο ελληνικό animation

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Ελληνική Ένωση Κινουμένων ΣχεδίωνASIFA Hellas διοργανώνουν το μεγαλύτερο animated γεγονός της χρονιάς το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 18:00, με την απονομή των ετήσιων βραβείων "STRATOS" (Στράτος Στασινός). Η βραδιά στόχο έχει την ανάδειξη των καλύτερων ελληνικών ταινιών animation της χρονιάς, με την επιλογή τους να έχει προέλθει από συμμετοχές των ταινιών σε ελληνικά φεστιβάλ animation, αλλά και ανοιχτό κάλεσμα της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι 
Φένια Αποστόλου και Πάνος Μπόρας.

 Οι κατηγορίες Animation για το 2024 είναι:
- Καλύτερης Ταινίας Animation
- Καλύτερης Φοιτητικής Ταινίας Animation
- Καλύτερης Σκηνοθεσίας για ταινία Animation
- Καλύτερου Σεναρίου για ταινία Animation
- Καλύτερης Σειράς Animation (ΤV Series, Web Series)
- Καλύτερου Music Video Clip Animation
- Καλύτερου Commission Animation Film (TVC, Digital Content, etc)

Τα Βραβεία "STRATOS" είναι αφιερωμένα στον μεγάλο Έλληνα Σκηνοθέτη και Animator, Στράτο Στασινό. Ο Στράτος Στασινός γεννήθηκε το 1945 στην Γραμμενίτσα της Άρτας. Σπούδασε κινούμενο σχέδιο και κινηματογράφο στην Ecole C.T.F. Gobelins, στο Παρίσι. Ασχολήθηκε με το σχέδιο, το κινούμενο σχέδιο, τη σκηνοθεσία και τη διδασκαλία. Ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κινουμένου Σχεδίου (CARTOON), διατέλεσε μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της. Συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις της CARTOON που πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές, κάθε χρόνο, χώρες της Ευρώπης (FORUM CARTOON, CARTOON MOOVIE). Οργάνωσε, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, την Εβδομάδα Διεθνούς Κινουμένου Σχεδίου, το 1985 στην Αθήνα, στο πλαίσιο της πρώτης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Πέθανε στην Αθήνα, το 2009.

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή