Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Το Στρες στην εποχή της Πανδημίας

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ρένου-Παναγιώτη Ρώτα, το Hellenic American University και το Ινστιτούτο Ψυχοσωματικής Ιατρικής με την υποστήριξη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Το Στρες στην εποχή της Πανδημίας», την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, 19:30, στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, 10680, Αθήνα.

Η εν λόγω εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο των δράσεων του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διαχείριση του Στρες και της Υγείας του Hellenic American University το οποίο τελεί υπό τον σχεδιασμό του καθηγητή Γεώργιου Π. Χρούσου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

  • Β. Ρώτας, Παθολόγος Διδ. Ιατρικής: Ο Ρένος Παναγιώτης Ρώτας, η Ψυχοσωματική Ιατρική και η δράση του Ινστιτούτου
  • Γ. Παυλάκης, Ερευνητής-Διευθυντής, National Institute of Health (ΝΙΗ): Στρες και COVID-19
  • Η. Αγγελόπουλος, Ομ. Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ: Εγκέφαλος και placebo effect
  • Γ. Χρούσος, Ομ. Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ: Ομοιόσταση, Στρες και Ψυχοσωματική Ιατρική
  • D. Boschiero, Biomedical Εngineer: Technological Advances in the Study of Stress
  • X. Γιαπιτζάκης, Αν. Καθηγητής Γενετικής ΕΚΠΑ: Επικούρεια Φιλοσοφία και διαχείριση του Στρες

Ο Ρένος Παναγιώτης Ρώτας έφερε στην Ελλάδα την Ψυχοσωματική Ιατρική από το Freiburg της Γερμανίας το 1964. Στο πλαίσιο της πολυσχιδούς δραστηριότητάς του, μεταξύ άλλων, ίδρυσε την Ελληνική Ιατρική Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Ψυχοσωματικών Προβλημάτων. Το Ινστιτούτο Ψυχοσωματικής Ιατρικής εγκαινιάζει μια νέα εποχή τιμώντας την μνήμη του.

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή