Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Ars Poetica

Ποιητική συλλογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα του 1ου Διεθνούς Εργαστηρίου Μετάφρασης Ποίησης που πραγματοποιήθηκε στις Λεύκες της Πάρου τον Αύγουστο του 2011. 

Περιλαμβάνονται ποιήματα 11 Ελλήνων και ξένων ποιητών και οι μεταφράσεις τους.
 

Το ποιητικό βιβλίο Ars Poetica παρουσιάζει τα αποτελέσματα του 1ου Διεθνούς Εργαστηρίου Μετάφρασης Ποίησης που πραγματοποιήθηκε στις Λεύκες της Πάρου τον Αύγουστο του 2011. 
 

Το εργαστήριο αυτό γίνεται πόλος έλξης για αγγλόφωνους και ελληνόφωνους ποιητές, οι οποίοι συναντιούνται εκεί μια φορά τον χρόνο με σκοπό να μεταφράσουν τα ποιήματά τους και να συζητήσουν εν γένει για το ποιητικό τους έργο. 
 

Στην παρούσα έκδοση παρουσιάζονται έντεκα ποιητές και περιλαμβάνονται τα ποιήματα με τα οποία συμμετείχαν στο εργαστήριο στην γλώσσα στην οποία εγράφησαν. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται και οι μεταφράσεις των ποιημάτων αυτών, για τις οποίες έχουν εργαστεί οι ίδιοι οι συμμετέχοντες μαζί με δύο ακόμη μεταφραστές. H θεματολογία των ποιημάτων καλύπτει μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων και φιλοσοφικών αναζητήσεων γύρω από την ανθρώπινη εμπειρία, οδηγώντας τον αναγνώστη να στοχαστεί πάνω σε αυτά και να τελέσει την προσωπική του ενδοσκόπηση. 
 

Συγγραφείς

Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη
Κατερίνα Ηλιοπούλου
Ανδριανή Καλφοπούλου
Σωκράτης Καμπουρόπουλος
Βάλερι Κούλτον
Βασίλης Μανουσάκης
Άντριου Μάξγουελ
Σταμάτης Πολενάκης
Χάριετ Σάντιλαντς
Έντουαρντ Σμόλφιλντ
Ιβάν Χριστόφ

Μεταφράσεις

Richard Pierce
Angela Rodel

Επιμέλεια Έκδοσης

Δρ. Βασίλης Μανουσάκης

Δείτε επίσης

Πίσω στην αρχή