Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

CISA (Πιστοποιημένος Επαγγελματίας Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής)

Πληροφορική
Γλώσσα:
Αγγλικά

Η πιστοποίηση CISA είναι παγκοσμίως γνωστή ως πρότυπο επίτευξης για όσους ελέγχουν, παρακολουθούν και αξιολογούν την τεχνολογία πληροφοριών και τα πληροφορικά συστήματα ενός οργανισμού. 

Ο πιο πρόσφατος τριμηνιαίος Δείκτης Πιστοποιήσεων και Δεξιοτήτων Πληροφορικής (ITSCPI) από τους Foote Partners, κατέταξε την CISA ανάμεσα στις πιο περιζήτητες και υψηλότερες σε αμοιβές πιστοποιήσεις πληροφορικής. Αυτή η πιστοποίηση είναι απαραίτητη για επαγγελματίες πληροφορικής στην αρχή της επαγγελματικής τους πορείας έως και με κάποια χρόνια εμπειρία, οι οποίοι αναζητούν να εξελίξουν την καριέρας τους.

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και το ISACA Athens Chapter προσφέρουν σεμινάριο προετοιμασίας για τις εξετάσεις CISA με πιστοποιημένους εκπαιδευτές και υλικό από τον ISACA. • Επιτυχής ολοκλήρωση της εξέτασης CISA® στους 5 τομείς περιεχομένου, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τα καθήκοντα και τις γνώσεις που απαιτούνται από τον επαγγελματία ελέγχου συστημάτων πληροφοριών του σήμερα και του αύριο.
 • Τουλάχιστον 5 χρόνια εμπειρίας ελέγχου συστημάτων πληροφοριών
 • Συμμόρφωση στον Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής
 • Συμμόρφωση με τα Πρότυπα Ελέγχου Πληροφοριακών Συστημάτων

Μορφή Εξετάσεων

Domain 1 - The process of Auditing Information Systems (21%)

Domain 2 - Governance and Management of IT (16%) Domain 3 – Information Systems Acquisition, Development, and Implementation (18%)

Domain 4 - Information Systems Operation, and Business Resilience (20%)

Domain 5 – Protection of Information Assets (25%)

 • 150 ερωτήσεις
 • 4 ώρες να ολοκληρώσετε την εξέταση
 • Μορφή ερωτήσεων: πολλαπλής επιλογής
 • Βαθμοί επιτυχίας: 450 στους 800. ( Η εξέταση βαθμολογείται σε κλίμακα από 200 έως 800 βαθμούς)

Ο ISACA είναι μια παγκόσμια κοινότητα η οποία παρέχει στους επαγγελματίες πληροφορικής γνώσεις, διαπιστευτήρια/πιστοποιήσεις, εκπαίδευση στον κλάδο του ελέγχου, της ασφάλειας, της διαχείρισης κινδύνου, του απορρήτου και της εταιρικής διακυβέρνησης. Ο ISACA έχει υπηρετήσει την επαγγελματική κοινότητα για περισσότερα από 50 χρόνια. Σήμερα, ο ISACA εξυπηρετεί περισσότερους από 145.000 επαγγελματίες σε 180 χώρες, οι οποίοι απασχολούνται στον ευρύτερο χώρο της ασφάλειας, διακυβέρνησης, και της διαχείρισης κινδύνων πληροφορικών συστημάτων.  

Το ISACA Athens Chapter ιδρύθηκε το 1994,  είναι έγινε μη κερδοσκοπικό επαγγελματικό ινστιτούτο με την επωνυμία Ινστιτούτο Ελεγκτών Πληροφορικών Συστημάτων (Ι.Ε.Σ.Π.), και αριθμεί περισσότερα από 500 μέλη από όλους τους τομείς της πληροφορικής. Αυτήν τη στιγμή είναι το μόνο Chapter του ISACA στην Ελλάδα και έχει βραβευτεί τέσσερις φορές ως το καλύτερο Chapter στην Ευρώπη  και Αφρική τα τελευταία χρόνια (2009, 2012, 2013, 2014). Το ISACA Athens Chapter φιλοξενείται στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22) το οποίο διοργανώνει πολλές από τις δραστηριότητες των μελών του, όπως συναντήσεις κεφαλαίων, συνέδρια, διαλέξεις, εκδηλώσεις δικτύωσης.

 

Πού και πότε μπορώ να δώσω τις εξετάσεις;

Μπορείτε να λάβετε συμμετοχή στις εξετάσεις διαδικτυακά σε ένα Pearson-Vue Testing Center ή οπουδήποτε αλλού μέσω του online-proctoring.

Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση για το CISA;

Κάποιος πρέπει πρώτα να περάσει τις εξετάσεις CISA και στη συνέχεια να προχωρήσει με την αίτηση για την πιστοποίηση, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με:

 • Τουλάχιστον 5 χρόνια εμπειρίας ελέγχου συστημάτων πληροφοριών, ελέγχου ή ελέγχου ασφάλειας (ισχύουν αντικαταστάσεις και παραιτήσεις)
 • Συμμόρφωση στον Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής
 • Συμμόρφωση με την Πολιτική Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της CISA

Όσοι περάσουν το τεστ αλλά δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία, έχουν έως και 5 χρόνια για να πληρούν τις απαιτήσεις εμπειρίας.

Δείτε περισσότερα...

 

Δε βρήκατε αυτο που ψάχνετε;
Πίσω στην αρχή