Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

«Γεια σου κύριε Φόβε!»: Οι μικροί μας μαθητές επισκέπτονται το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων με την επίσκεψη των μαθητών του τμήματος Παιδιών και Εφήβων στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας.

Τα παιδιά συμμετείχαν στη διαδραστική έκθεση με τίτλο «Γεια σου κύριε Φόβε!» που οργανώνει το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας. Πρόκειται για μια έκθεση σχετικά με τους διαφορετικούς φόβους που νιώθουν τα παιδιά και το πώς μπορούν να ζήσουν καλύτερα μαζί τους και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Ο σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!» είναι η δημιουργική προσέγγιση του φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα διαδραστικά εκθέματα. Οι μικροί μαθητές μέσα στο ασφαλές περιβάλλον του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας γνώρισαν καλύτερα πώς να επεξεργάζονται και να αντιμετωπίζουν δημιουργικά το συναίσθημα του φόβου. Ήταν μια επίσκεψη στο πλαίσιο των αξιών της ολιστικής βιωματικής μάθησης.

Το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής ηλικίας είναι ένα διεθνώς μοναδικό, διαδραστικό μουσείο, που χρησιμοποιεί τα εκθέματά του, το παιχνίδι και τα παραμύθια για να ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων, ενώ ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί και υποστηρίζει τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν στη συναισθηματική ανάπτυξη. Ιδρύθηκε το 2006, ανήκει στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και είναι μέλος του HOI «HANDS ON INTERNATIONAL».

Πίσω στην αρχή