Με ιδιαίτερα δυναμική παρουσία, οι μαθητές της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης συμμετείχαν στις δράσεις του 2ου Burlington Community Festival στις 8 Μαρτίου 2026, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Οι μαθητές έφεραν το δικό τους όραμα επί σκηνής στο Αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ καθώς παρουσίασαν σκηνές από τη θεατρική παράσταση Socks on the Loose: Nothing to Lose που επιμελήθηκαν οι ίδιοι σε συνεργασία με τους καθηγητές τους σε ρόλο συγγραφέων και σκηνοθετών.*
Μετατρέποντας ιστορίες από το βιβλίο «Δέκα κάλτσες (τέσσερις δεξιές και έξι αριστερές) σε απίστευτες περιπέτειες» σε ένα ολοκληρωμένο σενάριο, οι μαθητές ανέδειξαν με δημιουργικό τρόπο έννοιες όπως η διαφορετικότητα, η αποδοχή και η αξία της συνεργασίας. Μέσα από την κίνηση, τον λόγο, τη σκηνική έκφραση και το χιούμορ, απέδειξαν τη δύναμη της δημιουργικής και βιωματικής μάθησης, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της εκπαιδευτικής μας φιλοσοφίας.
Παράλληλα, η παρουσία μας ήταν εξίσου δυναμική και εκτός σκηνής, καθώς συμμετείχαν σε όλο το φάσμα των δράσεων του φεστιβάλ, παρουσιάζοντας projects που είχαν αναπτύξει στις τάξεις μας. Μέσα από αυτές τις δράσεις, αναδείχθηκε έμπρακτα η σημασία της πολυτροπικής έκφρασης και της δημιουργικότητας στη μαθησιακή διαδικασία.
Η συμμετοχή μας στο φεστιβάλ επιβεβαιώνει τη σταθερή δέσμευση της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην προώθηση της ποιοτικής εκπαίδευσης, της καινοτομίας και της ενεργής συμμετοχής των μαθητών σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον μάθησης.
Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές μας για τη δημιουργικότητα, την ενέργεια και την έμπνευση που μοιράστηκαν, καθώς και τους γονείς για την εμπιστοσύνη και τη συνεχή στήριξη τους. Ανυπομονούμε για τις επόμενες κοινές μας δημιουργικές στιγμές… from classroom to on-stage magic!
*Η Θεατρική παράσταση Socks on the Loose: Nothing to Lose θα παρουσιαστεί στο σύνολό της στο τέλος αυτής της ακαδημαϊκής χρονιάς στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Δείτε το σχετικό βίντεο: