Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Η Αποστολή και Μεθοδολογία μας

Αποστολή των Προγραμμάτων Εκμάθησης Ξένης Γλώσσας του Κέντρου Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Γλωσσικών Σπουδών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης είναι να βοηθούν τους μη φυσικούς ομιλητές της Αγγλικής και της Ελληνικής να αποκτήσουν όλες τις γλωσσικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες ώστε να συμμετέχουν στη διεθνή κοινότητα ως Πολίτες του Κόσμου. Τα Προγράμματά μας προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες που χαρακτηρίζονται από ακαδημαϊκή αρτιότητα, συμπερίληψη και διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση καθώς προάγουν τη μάθηση μέσα από ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, με τη χρήση προηγμένης εκπαιδευτικής τεχνολογίας και καινοτόμου διδακτικού υλικού.


Οι σπουδές είναι επένδυση χρόνου και προσπάθειας που επηρεάζουν τη ζωή, την καριέρα και την εξέλιξη της προσωπικότητάς μας! Εδώ, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, είμαστε μαζί σας σε αυτό το ταξίδι προς την επιτυχία! Η δική μας αποστολή είναι να σας βοηθήσουμε να κατακτήσετε τους στόχους σας μέσα από  τον συνδυασμό καινοτόμων και αποτελεσματικών μεθόδων διδασκαλίας.

Αναδεικνύοντας τη σημασία μιας διαπολιτισμικής κουλτούρας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα στοχεύουν στην ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων σας καθώς και στην ενεργοποίησή σας ως πολίτες μιας παγκόσμιας, πολυγλωσσικής κοινότητας. 

Η Φιλοσοφία μας

Όλα τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα στοχεύουν στην επικοινωνιακή, γραμματική και κοινωνιογλωσσική ανάπτυξη, αλλά και στην ικανότητα χρήσης κατάλληλων στρατηγικών στη γραπτή και προφορική επικοινωνία. Λαμβάνοντας υπόψιν τις διαφορετικές μαθησιακές ανάγκες των μαθητών μας, σχεδιάζουμε το εκπαιδευτικό μας υλικό και επιλέγουμε διδακτικά εγχειρίδια που προάγουν την Επικοινωνιακή (Communicative) και Πολυαισθητηριακή (Multisensory) προσέγγιση στη διδασκαλία καθώς και τη μέθοδο της Ολικής Αισθητηριακής Κινητικής Απόκρισης (Total Physical Response).

Ξεκινώντας από τους μαθητές της προσχολικής ηλικίας, τα μαθήματα του Kindergarten προγράμματός μας περιλαμβάνουν διάδραση, κίνηση, μουσική, πειράματα, παραμύθια, κατασκευές αλλά και χρήση τεχνολογίας! Κινητοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις, οι μαθητές ανακαλύπτουν τη νέα γλώσσα μέσα από αξέχαστες «γλωσσικές περιπέτειες» και παιχνίδια ρόλων και καταστάσεων (role playing scenarios).

Η διάδραση όμως δεν λείπει και από τα προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας, σε εφήβους και ενήλικες, καθώς κύριο μέλημά μας είναι η αλληλεπίδραση και η αποτελεσματική επικοινωνία στην ξένη γλώσσα. Μέσα από ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό, δραστηριότητες και πολιτιστικές εκδηλώσεις με έμφαση στη γλώσσα ως κοινωνική πρακτική σε πραγματικές συνθήκες επικοινωνίας,  οι μαθητές μας μαθαίνουν να σκέφτονται, να λειτουργούν και να επικοινωνούν πλήρως μέσα σε ένα αγγλόφωνο γλωσσικό περιβάλλον.

Ωστόσο, το μάθημα δεν χάνει το ενδιαφέρον του ούτε όταν πρόκειται για τμήματα προετοιμασίας εξετάσεων! Για εμάς, η απόκτηση ενός πιστοποιημένου τίτλου γλωσσομάθειας αποτελεί το «επιστέγασμα» της συστηματικής προσπάθειας των μαθητών μας να  αφομοιώσουν και να εφαρμόσουν με επιτυχία τις στρατηγικές που διδάχτηκαν. Η εξοικείωση με τον τρόπο και τη διάρκεια της κάθε εξέτασης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχούς προετοιμασίας των μαθητών μας και χαρακτηρίζεται από το κύρος και την αρτιότητα που συνοδεύει την Ελληνοαμερικανική Ένωση στη διεξαγωγή εξετάσεων γλωσσομάθειας όλα αυτά τα χρόνια.

Και ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, το μάθημα δεν περιορίζεται στα στενά, παραδοσιακά πλαίσια της τάξης καθώς με τις ειδικά διαμορφωμένες smart classes και τη χρήση των ειδικών, ψηφιακών εκπαιδευτικών πλατφορμών Blackboard Learn Ultra & Blackboard Collaborate, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης σε hybrid/flex(ible) τάξεις είτε με φυσική παρουσία, είτε από το σπίτι, χωρίς να χάνουν λεπτό από το #Hellenic_American_Experience!

 

Πίσω στην αρχή