Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Πολιτιστική Διαχείριση | Μουσειολογία

Τέχνες και Πολιτιστική Διαχείριση
Ξεκινά Σύντομα
Διάρκεια
2 μήνες
Επίπεδο
Εισαγωγικό
Γλώσσα
Ελληνικά

Το σεμινάριο Πολιτιστική Διαχείριση / Μουσειολογία αποτελεί εισαγωγή στην έννοια της πολιτιστικής κληρονομιάς και στο θεσμικό πλαίσιο διαχείρισής της, στη διαχείριση μουσείων και δράσεων, στην ανάπτυξη στρατηγικών επικοινωνίας και στην προσέγγιση διαφορετικών ομάδων κοινού.

Το σεμινάριο παρουσιάζει καινοτόμες ιδέες αλλά και την καθημερινή εργασία των επαγγελματιών του χώρου μέσα από μελέτες περίπτωσης και βέλτιστες πρακτικές της διεθνούς κοινότητα των μουσείων. Αναδεικνύονται οι τρόποι με οποίους η πολιτιστική διαχείριση απαντά στα αιτήματα της εποχής για ανάπτυξη, δημιουργία, ουσιαστική επικοινωνία, κοινωνική αλληλεγγύη και ένταξη. 

 


 • Πολιτιστική Κληρονομιά

 • Θεσμικό / Νομικό πλαίσιο

 • Διαχείριση Πολιτιστικών Πόρων

 • Χρηματοδότηση Πολιτιστικών Οργανισμών / Πολιτιστικών Δράσεων

 • Μουσεία στον 21ο αιώνα / Θεωρητικό πλαίσιο, κοινωνικός ρόλος

 • Μουσεία και επικοινωνία – Το κοινό των μουσείων


 • Ακολουθήστε το δικό σας πρόγραμμα
  Δεν απαιτείται παρακολούθηση συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Εσείς επιλέγετε πόσο χρόνο θέλετε να αφιερώσετε για μελέτη και εκπόνηση των ασκήσεων και πότε.  
 • Βεβαιώστε τις γνώσεις σας
  Συμπληρώστε τουλάχιστον το 70% των ασκήσεων και θα λάβετε βεβαίωση παρακολούθησης.
 • Συνδεθείτε και αρχίστε να μαθαίνετε αμέσως
  Δεν χρειάζεται εγκατάσταση ειδικού προγράμματος και δεν υπάρχουν περαιτέρω τεχνικές προδιαγραφές. Το μόνο που χρειάζεστε είναι αξιόπιστη σύνδεση στο internet.

Ποιες μέρες και ώρες γίνεται το σεμινάριο;

To σεμινάριο δεν περιλαμβάνει παραδόσεις που πραγματοποιούνται συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Μπορείτε να οργανώσετε τον χρόνο σας, όπως σας εξυπηρετεί μελετώντας την διδακτέα ύλη είτε λίγες ώρες κάθε μέρα, είτε το Σαββατοκύριακο.

Πώς γίνεται το μάθημα;

Η συντονίστρια αναρτά στην εκπαιδευτική πλατφόρμα άρθρα και άλλο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο μελετάτε. Με βάση αυτό, συζητάτε με τους άλλους συμμετέχοντες στο forum και κάνετε τις ασκήσεις πάνω στις οποίες η συντονίστρια σας δίνει feedback.

Θα μιλήσω ποτέ «ζωντανά» με την συντονίστρια;

Ναι, κατά την διάρκεια του σεμιναρίου πραγματοποιούνται τουλάχιστον 2 ομαδικά live video chats, στη διάρκεια των οποίων συζητούνται προβληματισμοί και σκέψεις πάνω στα θέματα του σεμιναρίου. Οι ακριβείς μέρες και ώρες ορίζονται από την συντονίστρια μετά την έναρξη του σεμιναρίου. 

Χρειάζεται να γίνει ειδική εγκατάσταση προγράμματος στον υπολογιστή μου;

Όχι, η εκπαιδευτική μας πλατφόρμα Blackboard Ultra είναι πλήρως online, οπότε χρειάζεστε μόνο έναν υπολογιστή με σύνδεση στο internet.

Χρειάζεται να κάνω τις ασκήσεις μου στα Αγγλικά;

Όχι, όλο το σεμινάριο γίνεται στα Ελληνικά. Xρειάζεται όμως καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας για την κατανόηση μέρους της βιβλιογραφίας.


Είπαν για το σεμινάριο:

Η συντονίστρια γνώριζε σε βάθος το αντικείμενο που δίδαξε και μπόρεσε να μεταδώσει με επιτυχία τις γνώσεις στους συμμετέχοντες.

Ήταν πολύ ευχάριστη εμπειρία.


Αλεξάνδρα Νικηφορίδου

H Αλεξάνδρα Νικηφορίδου εργάζεται ως μουσειολόγος, σύμβουλος μουσείων και άλλων παρεμφερών πολιτιστικών οργανισμών. Έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Μουσείο Νεώτερου Ελληνικού Πολ ...

Μάθετε περισσότερα

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν ...

Πίσω στην αρχή