Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Social Media και Πολιτιστική Διαχείριση

Τέχνες και Πολιτιστική Διαχείριση
-
Διαδικτυακά
Διάρκεια
1,5 μήνας
Επίπεδο
Εισαγωγικό
Γλώσσα
Ελληνικά

Το σεμινάριο Social Media και Πολιτιστική Διαχείριση παρουσιάζει τα εργαλεία και αναπτύσσει τις δεξιότητες για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη προβολή πολιτιστικών προϊόντων, υπηρεσιών και οργανισμών στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Αποτελεί εισαγωγή στο ρόλο των κοινωνικών μέσων και των κοινωνικών δικτύων στο πεδίο της πολιτιστικής διαχείρισης. Στόχος του σεμιναρίου είναι να εξετάσει τα νέα γνωστικά πεδία στα οποία πρέπει να είναι εξοικειωμένοι οι επαγγελματίες του πολιτισμού, προκειμένου να αντεπεξέλθουν πλήρως στις προκλήσεις που επιβάλλει η νέα ψηφιακή και κυρίως διασυνδεδεμένη εποχή.

 

 


 • Ορίζοντας την κουλτούρα των Social Media
 • Social Media και οικονομία της γνώσης: «η σοφία των πολλών»
 • Πολιτιστική Διαχείριση και Social Media: αλλαγές και προκλήσεις
 • Δημιουργία συνεργατικών δικτύων
 • Χτίζοντας σχέσεις με το κοινό: η διαδικασία του ‘co-curation’
 • Αξιοποίηση των Social Media στην ανεύρεση πόρων
 • Σχεδιάζοντας καμπάνιες στα Social Media
 • Καινοτομία και νέες τεχνολογίες
 • Εκπαίδευση 2.0: Social Media και εκπαίδευση στους πολιτιστικούς οργανισμούς

 • Ακολουθήστε το δικό σας πρόγραμμα
  Δεν απαιτείται παρακολούθηση συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Εσείς επιλέγετε πόσο χρόνο θέλετε να αφιερώσετε για μελέτη και εκπόνηση των ασκήσεων και πότε.  
   
 • Βεβαιώστε τις γνώσεις σας
  Συμπληρώστε τουλάχιστον το 70% των ασκήσεων και θα λάβετε βεβαίωση παρακολούθησης
  .
 • Συνδεθείτε και αρχίστε να μαθαίνετε αμέσως
  Δεν χρειάζεται εγκατάσταση ειδικού προγράμματος και δεν υπάρχουν περαιτέρω τεχνικές προδιαγραφές. Το μόνο που χρειάζεστε είναι αξιόπιστη σύνδεση στο internet.

 


Λήδα Τσενέ

H Λήδα Τσενέ είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου σε θέματα κοινωνικών μέσων και κοινωνικής ευθύνης. Διδάσκει επικοινωνία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πολιτιστική Επικοινωνία στο Ελληνικό ...

Μάθετε περισσότερα

Ποιες μέρες και ώρες γίνεται το σεμινάριο;

To σεμινάριο δεν περιλαμβάνει παραδόσεις που πραγματοποιούνται συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Μπορείτε να οργανώσετε τον χρόνο σας, όπως σας εξυπηρετεί μελετώντας την διδακτέα ύλη είτε λίγες ώρες κάθε μέρα, είτε το Σαββατοκύριακο.

Πώς γίνεται το μάθημα;

Η συντονίστρια αναρτά στην εκπαιδευτική πλατφόρμα άρθρα και άλλο εκπαιδευτικό υλικό τα οποία μελετούν οι μαθητές. Με βάση αυτό, γίνεται συζήτηση με τους άλλους συμμετέχοντες στο forum και πραγματοποιούνται οι ασκήσεις πάνω στις οποίες υπάρχει feedback απο τη συντονίστρια κάθε εβδομάδα.

Παράλληλα, πριν απο κάθε ενότητα υπάρχει προβιντεοσκοπημένη διαλέξη της συντονίστριας. Ο κάθε χρήστης μπορεί να προσαρμόζει την ύλη και τις ώρες που απαιτεί η κάθε εργασία ανάλογα με το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς του.

Χρειάζεται να γίνει ειδική εγκατάσταση προγράμματος στον υπολογιστή μου;

Όχι, η εκπαιδευτική μας πλατφόρμα Blackboard Ultra είναι πλήρως online, οπότε χρειάζεστε μόνο έναν υπολογιστή με σύνδεση στο internet.

Χρειάζεται να κάνω τις ασκήσεις μου στα Αγγλικά;

Όχι, όλο το σεμινάριο γίνεται στα Ελληνικά. Xρειάζεται όμως καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας για την κατανόηση μέρους της βιβλιογραφίας.


Είπαν για το σεμινάριο

Έμαθα πράγματα μπαίνοντας στη διαδικασία να ψάξω ήδη υπάρχοντες πολιτιστικούς οργανισμούς και τα έργα τους, να τους συγκρίνω και έπειτα να επιλέξω εγώ τις κατάλληλες στρατηγικές και να κριθώ. Κριτική σκέψη και καινοτόμες ιδέες.

Είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και η παρακολούθησή του εύκολη.

Tο υλικό είναι πραγματικά ενδιαφέρον και χρήσιμο. Ενημερώθηκα για πολλές σύγχρονες σχολές και τάσεις στον τομέα, κράτησα πολλές σημειώσεις, ανέπτυξα πολλές ιδέες για τη δουλειά μου, που ελπίζω να μπορέσω να εφαρμόσω.


Μπορεί να σας ενδιαφέρουν ...

Πίσω στην αρχή