Ψηφιακός μετασχηματισμός σε πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς

  • Πώς ο χώρος του Πολιτισμού και των Τεχνών μπορεί να ανταποκριθεί σε συνθήκες που τον περιορίζουν σε αποκλειστικά online δράσεις;
  • Με ποιους τρόπους μπορούν να συνεργάζονται και παραμένουν παραγωγικοί εξ’ αποστάσεως οι επαγγελματίες του πολιτιστικού χώρου;
  • Ποια εργαλεία και πλατφόρμες είναι απαραίτητες για την online παρουσία πολιτιστικών δράσεων και προϊόντων, αλλά και για την ενίσχυση των ψηφιακών κοινοτήτων; 

Ψηφιακός μετασχηματισμός σε πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούςΗ εποχή μετά το lockdown έκανε ορατή, ακόμα πιο έντονα, την ανάγκη για επένδυση σε ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίες μας επιτρέπουν να παραμένουμε παραγωγικοί, να συνεργαζόμαστε, αλλά και να διαχειριζόμαστε κοινότητες από απόσταση. Στο σεμινάριο, που συντονίζει η Λήδα Τσενέ, εξετάζονται οι προκλήσεις της εποχής και οι αλλαγές που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στα πεδία του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και παρουσιάζονται εργαλεία και πλατφόρμες που βοηθούν τους επαγγελματίες να ανταποκριθούν στο νέο αυτό περιβάλλον.

Διάρκεια Σεμιναρίου: 10 Νοεμβρίου – 10 Δεκεμβρίου 2020 (1 μήνας)
Πλήρως ONLINE: Παρακολούθησε το σεμινάριο απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι! Χρειάζεται μόνο υπολογιστής με σύνδεση στο internet.
Ευέλικτο: Δεν απαιτείται παρακολούθηση συγκεκριμένες μέρες και ώρες! Κανόνισε μόνος σου τον χρόνο απασχόλησής σου, μελέτης και πραγματοποίησης των ασκήσεων ανάλογα με το προσωπικό και επαγγελματικό πρόγραμμά σου.
Αξιόπιστο: Βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον συμπληρωθεί τουλάχιστον το 70% των ασκήσεων.
Σύγχρονο: Με χρήση της e-learning πλατφόρμας Blackboard. Δεν απαιτείται εγκατάσταση νέου λογισμικού. Δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση υπολογιστών παρά μόνο βασικές γνώσεις πλοήγησης στο διαδίκτυο (internet) και χρήσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Απαιτείται καλή γνώση Αγγλικών για την ανάγνωση μέρους της βιβλιογραφίας.
Συμμετοχή: 160€

Αίτηση συμμετοχής & Διαδικασίες εγγραφών (194KB)

 

payment button

 

 

 

Eνότητες:

  • Εισαγωγή στην έννοια του ψηφιακού μετασχηματισμού.
  • Διαχείριση virtual ομάδων σε περιβάλλοντα εργασίας.
  • Εργαλεία και πλατφόρμες συνεργασίας.
  • Εργαλεία και πλατφόρμες διαχείρισης έργων από απόσταση.
  • Επικοινωνία και διαχείριση virtual κοινοτήτων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους σχολών πολλών κλάδων και κυρίως σε σπουδαστές τμημάτων ανθρωπιστικών, κοινωνικών και οικονομικών επιστημών. Σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και επιθυμούν να αποκτήσουν περισσότερες ψηφιακές δεξιότητες και να κατανοήσουν την επίδραση και την ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού στο πεδίο στο οποίο δραστηριοποιούνται.

Τo online σεμινάριο "Ψηφιακός μετασχηματισμός σε πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς" πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Hellenic American College / Hellenic American University. Παρέχεται από την Ελληνοαμερικανική Ένωση με άδεια λειτουργίας Κέντρου Δια Βίου Μάθησης
Επιπέδου Δύο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προγραμματισμού (ΕΟΠΠΕΠ).


Η Λήδα Τσενέ, συντονίστρια του σεμιναρίου "Ψηφιακός μετασχηματισμός σε πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς" της Ελληνοαμερικανικής ΈνωσηςH Λήδα Τσενέ είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου σε θέματα κοινωνικών μέσων και κοινωνικής ευθύνης. Διδάσκει επικοινωνία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πολιτιστική Επικοινωνία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί στον τομέα της επικοινωνίας, της δημοσιογραφίας, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της πολιτιστικής διαχείρισης και έχει διοργανώσει φεστιβάλ, εκθέσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Από το 2005 είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Comicdom Press. Με την Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεργάζεται στην διοργάνωση του Comicdom Con Athens που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 15.000 άτομα, ενώ συντονίζει επίσης τα online σεμινάρια «Social Media και Πολιτιστική Διαχείριση» και «Πολιτιστική επιχειρηματικότητα: Σχεδιασμός και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων στο πεδίο των πολιτιστικών βιομηχανιών».

·         Η Λήδα Τσενέ βουτάει στα βαθιά για να βγάλει το μαργαριτάρι (Συνέντευξη στην Γεωργία Δρακάκη, Η Πόλη Ζει, 14/6/2019)

·         Η Λήδα Τσενέ εξηγεί πώς μπορείς να μάθεις πράγματα απ΄τα κόμικς! (Συνέντευξη στον Δημήτρη Κυριαζή, LiFO, 10/12/2014)

 


 

Πληροφορίες

Κωδικός Μαθήματος CU1001
Μονάδα/Πρόγραμμα Πολιτιστικό
Καθηγητής Λήδα Τσενέ
Γλώσσες EL
Επίπεδο Εισαγωγικό
Σε ποιον απευθύνεται Φοιτητές και αποφοίτους ανθρωπιστικών, κοινωνικών και οικονομικών σχολών. Επαγγελματίες του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.
Βεβαίωση ΠαρακολούθησηςΝαι
Προσφέρεται OnlineΝαι
Συμμετοχή €160,00

Προγράμματα

Ημέρες και Ώρες Ημ/νία Έναρξης Ημ/νία Λήξης Ώρες ανά εβδομάδα
Online 10/11/2020 10/12/2020
Τελευταία Ενημέρωση: 2020/10/16 - 10:22:22

Newsletter

Μείνετε Συνδεδεμένοι

Hellenic American Union Twitter Hellenic American Union Facebook  linkedin logo

 YouTube logo  Instagram logo

Αξίζει να δείτε 

Hellenic American Union Thessaloniki

 

Μέλος των

Μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών

Athens Culture Net logo

 


 

Πού θα μας βρείτε

Διεύθυνση Πολιτιστικών
Μασσαλίας 22,
10680 Αθήνα
Τηλ: 2103680052, 2103680047
Fax: 2122222629
Email: culture@hau.gr

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα