History+ Lab

Online Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ιστορίας

 • Μπορεί η ιστορία να συμμετέχει ενεργά στην επιχειρηματική δραστηριότητα;
 • Πώς τα ψηφιακά εργαλεία συμβάλλουν στην ανάδειξη μιας τοπικής ιστορικής κληρονομιάς;
 • Πώς επηρεάζει η ιστορία τη διεθνή πολιτική και τις σχέσεις μεταξύ κρατών και κοινωνιών;
 • Επιδρά ο ψηφιακός κόσμος στη διαμόρφωση της δημοσίας ιστορίας;
 • Τι είναι η περιβαλλοντική ιστορία και πώς μπορεί να γίνει μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης;

Εργαστήριο εφαρμοσμένης δημόσιας ιστορίας από την Ελληνοαμερικανική ΈνωσηΗ δημόσια εφαρμοσμένη ιστορία συναντά τους τομείς του επιχειρείν, του πολιτισμού, των διεθνών σχέσεων, της τεχνολογίας και του περιβάλλοντος σε ένα πρότυπο online εργαστήριο ανοιχτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους ανεξαρτήτως ακαδημαϊκών σπουδών ή  επαγγελματικής ενασχόλησης.
Στο History+ Lab αναδεικνύεται το σύγχρονο πρόσωπο της Ιστορίας, οι πρωτογενείς πηγές της και οι εν δυνάμει χρήσεις της μέσα από ωριαία webinars από καταξιωμένους επαγγελματίες, ψηφιακές πλατφόρμες συζήτησης με διακεκριμένους ομιλητές και 2ωρα workshops. Αποτελείται από 5 θεματικές ενότητες που οργανώνονται σε δύο κύκλους.

→Διάρκεια Εργαστηρίου: 23 Νοεμβρίου 2020 – 8 Φεβρουαρίου 2021

 • Α’ Κύκλος: 23/11 - 15/12/2020
  Επιχειρηματική δραστηριότητα και ιστορία.
  Πολιτιστική πολιτική και ιστορία.
  Αναλυτικό πρόγραμμα και εισηγητές (PDF, 202kb)
 • Β’ Κύκλος: 11/01 - 02/02/2021
  Η ιστορία στις διεθνείς σχέσεις.
  Ιστορία και τεχνολογία.
  Αναλυτικό πρόγραμμα και εισηγητές (PDF, 214kb)
 • Κοινή θεματική ενότητα (παρέχεται και στους δύο κύκλους): 08/02/2021
  Το περιβάλλον ως ιστορική κληρονομιά
  Λεπτομέρειες θα βρείτε στα προγράμματα του Α΄και Β΄Κύκλου

Αίτηση συμμετοχής & Διαδικασίες εγγραφών (PDF, 221ΚΒ)

Εγγραφή

 

 

Πλήρως ONLINE: Παρακολούθησε το σεμινάριο απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι! Χρειάζεται μόνο υπολογιστής με σύνδεση στο internet και webcam.
→ Αξιόπιστο: Βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους συμμετάσχουν στο σύνολο του προγράμματος.
→ Σύγχρονο: Με χρήση της e-learning πλατφόρμας Blackboard Ultra.
Συμμετοχή: 150€ για το σύνολο του εργαστηρίου | Μειωμένο: 100€ για φοιτητές και ανέργους | 85€ για κάθε μεμονωμένο κύκλο

Το History+ Lab πραγματοποιείται από την Ελληνοαμερικανική Ένωση υπό την επιστημονική εποπτεία του Hellenic American College/Hellenic American University και του Κέντρου Ελληνικής και Διεθνούς Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΚΕΔΙΣ). Συντονίζει η Μαρία Σαμπατακάκη και την επιστημονική εποπτεία έχει η Κωνσταντίνα Μπότσιου.


Παρέχεται έκπτωση σε ανέργους και φοιτητές κατά την εγγραφή τους στο σύνολο του σεμιναρίου (και οι δύο κύκλοι). Εάν είστε δικαιούχος μειωμένης εγγραφής, σημειώστε το σχετικό πεδίο στην αίτηση συμμετοχής και στείλτε την συμπληρωμένη μαζί με τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα στο culture@hau.gr 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο καθώς και ειδικότερα σε φοιτητές και απόφοιτους φιλολογικών, ανθρωπιστικών, κοινωνικών και οικονομικών σχολών. Σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού, του marketing και σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο ως προς την χρήση και αξιοποίηση της ιστορικής επιστήμης στους συγκεκριμένους τομείς.
Το History+ Lab πραγματοποιείται στα Ελληνικά. Απαιτούνται στοιχειώδεις γνώσεις πλοήγησης στο διαδίκτυο για την χρήση της πλατφόρμας Blackboard Ultra.


Η Μαρία Σαμπατακάκη συντονίζει το History+ Lab που οργανώνει η Ελληνοαμερικανική ΈνωσηΗ Μαρία Σαμπατακάκη σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ. Η πορεία στην ιστορική έρευνα ξεκίνησε από το Ιστορικό και Διπλωματικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Έχει εργαστεί στα αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στην Αθήνα και σε διάφορες αποστολές στο εξωτερικό (Μεγάλη Βρετανία, Αίγυπτος) και στην Ελλάδα (Αρχεία της Ιταλικής Διοίκησης Δωδεκανήσων, Γενικά Κρατικά Αρχεία, Ρόδος).

Από το 2004 ασχολείται συστηματικά με τη Δημόσια Ιστορία ως αρθρογράφος και επιστημονική συνεργάτιδα σε εφημερίδες (Έθνος, Ελευθεροτυπία), περιοδικά (Ιστορία, Ιστορικά Θέματα) και εκδοτικούς οίκους. Έχει δημοσιεύσει μια σειρά μονογραφιών για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, καθώς και δύο βιβλία μαρτυριών. Το 2014 δημιούργησε την Ομάδα «hιστορισταί», ένα πρωτότυπο σχήμα που εκπονεί προγράμματα αξιοποίησης της πρωτογενούς ιστορικής έρευνας στους τομείς του πολιτισμού, της οικονομίας και της εκπαίδευσης. Είναι επιστημονική συνεργάτιδα σε θέματα Δημόσιας Ιστορίας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Είναι υπεύθυνη της αφιερωματικής ύλης του μηνιαίου περιοδικού Ιστορία. Έχει αναλάβει την συγκρότηση του Αρχείου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ).
 

Πληροφορίες

Κωδικός Μαθήματος CU1101
Μονάδα/Πρόγραμμα Πολιτιστικό
Καθηγητής Κωνσταντίνα Μπότσιου, Μαρία Σαμπατακάκη, Κωνσταντίνα Σιούντρη, Ηλίας Στουραΐτης
Γλώσσες EL
Επίπεδο Εισαγωγικό
Βεβαίωση ΠαρακολούθησηςΝαι
Προσφέρεται OnlineΝαι
Συμμετοχή €150,00

Προγράμματα

Ημέρες και Ώρες Ημ/νία Έναρξης Ημ/νία Λήξης Ώρες ανά εβδομάδα
Α’ Κύκλος: 23/11 - 15/12/2020, Β’ Κύκλος: 11/01 - 02/02/2021, Κοινή ενότητα: 08/02/2021, 19:00 23/11/2020 08/02/2021
Τελευταία Ενημέρωση: 2021/02/08 - 13:32:27

Newsletter

Μείνετε Συνδεδεμένοι

Hellenic American Union Twitter Hellenic American Union Facebook  linkedin logo

 YouTube logo  Instagram logo

Αξίζει να δείτε 

Hellenic American Union Thessaloniki

 

Μέλος των

Μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών

Athens Culture Net logo

 


 

Πού θα μας βρείτε

Διεύθυνση Πολιτιστικών
Μασσαλίας 22,
10680 Αθήνα
Τηλ: 2103680052, 2103680047
Fax: 2122222629
Email: culture@hau.gr

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα