Η ιστορία της εκπαίδευσης πέρα από εθνικές προσεγγίσεις

Μαϊ 28, 2015

Τρίτη ετήσια διάλεξη «Αλέξης Δημαράς» της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορικών της Εκπαίδευσης (ΕΛΕΙΕ) με επίτιμο προσκεκλημένο τον Γερμανό καθηγητή Eckhardt Fuchs. Σε συνεργασία με το Hellenic American College…

Ο Καθηγητής Eckhardt Fuchs επίτιμος προσκεκλημένος στην τρίτη ετήσια διάλεξη της ΕΛΕΙΕ στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ο Eckhardt Fuchs είναι από το 2009 Αναπληρωτής Διευθυντής στο Georg Eckert Institute for International Textbook Research και από το 2011 Καθηγητής Ιστορίας της Εκπαίδευσης και Συγκριτικής Ιστορίας στο Technical University of Braunschweig. Αυτή τη στιγμή είναι Πρόεδρος της International Standing Conference for the History of Education (ISCHE). Στην διάλεξή του με τίτλο: «Διεθνική Ιστορία: Έννοια, Ερευνητική Πρόοδος, Μελλοντικές Προκλήσεις», θα παρουσιάσει την εξέλιξη της έρευνας στην ιστορία της εκπαίδευσης στη βάση διεθνικών προσεγγίσεων. Η διεθνική ιστορία επηρεάζει πλέον και τον κλάδο της ιστορίας της εκπαίδευσης. Δημιουργείται έτσι μια παραδειγματική στροφή της ιστορικής μελέτης των εκπαιδευτικών ζητημάτων και διανοίγονται νέες προοπτικές έρευνας που ξεπερνούν τις προσεγγίσεις στη βάση της έννοιας του εθνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Ο Καθηγητής Fuchs θα αναφερθεί ακόμη στις έννοιες «διεθνικός / διεθνής», θα εξετάσει την ιστορία τους σε διαφορετικά εννοιολογικά πλαίσια, θα αναδείξει τα θεωρητικά τους θεμέλια και την χρήση τους από τους ιστορικούς της εκπαίδευσης. Επίσης, θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις μεθόδους που εφαρμόζονται στην διεθνική έρευνα και στις προκλήσεις που η έννοια «διεθνικός» δημιουργεί για  την ιστορία της εκπαίδευσης.

Η Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης ιδρύθηκε το 2001 και από τότε εργάζεται δραστήρια για την υλοποίηση των επιστημονικών σκοπών της. Η ΕΛΕΙΕ, με 180 μέλη ήδη, έχει πανελλαδική δικτύωση. Τα μέλη της είναι - κυρίως - πανεπιστημιακοί καθηγητές από όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια καθώς και ερευνητές και εκπαιδευτικοί με συγγραφικό έργο στο πεδίο της Ιστορίας της Εκπαίδευσης. Η ΕΛΕΙΕ είναι μέλος της International Standing Conference for the History of Education. Στους σκοπούς της εντάσσεται και η πραγματοποίηση συνεδρίων / ημερίδων σε θέματα Ιστορίας της Εκπαίδευσης.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.

Πληροφορίες

Διοργανωτής Ελληνοαμερικανική Ένωση, Hellenic American College (HAEC), Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης
Χώρος διεξαγωγής Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Ημερομηνία έναρξης 28/05/2015
Ημερομηνία λήξης 28/05/2015
Ώρα έναρξης 19:30
Κατηγορία (εκδήλωσης) Ομιλία-Παρουσίαση
Συντελεστές Eckhardt Fuchs
Γλώσσα: EN
Διερμηνεία: Ναι
Υποχρεωτική εγγραφή: Όχι
Υποχρεωτική κράτηση: Όχι
Εισιτήριο Είσοδος ελεύθερη
Τελευταία Ενημέρωση: 2015/05/29 - 12:59:16

Newsletter

Μείνετε Συνδεδεμένοι

Hellenic American Union Twitter Hellenic American Union Facebook  linkedin logo

 YouTube logo  Instagram logo

Αξίζει να δείτε 

Hellenic American Union Thessaloniki

 

Μέλος των

Μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών

Athens Culture Net logo

 


 

Πού θα μας βρείτε

Διεύθυνση Πολιτιστικών
Μασσαλίας 22,
10680 Αθήνα
Τηλ: 2103680052, 2103680047
Fax: 2122222629
Email: culture@hau.gr

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα