"Είναι και γίγνεσθαι" στη μεταψυχολογία του D.W.Winnicott

Νοε 10, 2017

Διάλεξη της Ιρλανδής κλινικής και συμβουλευτικής ψυχολόγου και ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπεύτριας, Margaret Boyle Spelman...

Διάλεξη της Ιρλανδής ψυχολόγου και ψυχοθεραπεύτριας, Margaret Boyle Spelman

Με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου του D.W. Winnicott «Διαδικασίες ωρίμανσης και διευκολυντικό περιβάλλον», η Margaret Boyle Spelman επαναπροσεγγίζει στην ομιλία της την έννοια «είναι και γίγνεσθαι» ως ένα συνεχές, από την ανάπτυξη ενός ορίου στην κατάσταση της απόλυτης εξάρτησης έως τη φύση της «απόστασης μεταξύ» στη σχετική εξάρτηση. Με πληθώρα παραδειγμάτων, στα οποία εναλλάσσεται η αναλυτική διαδικασία με τη μητρική ενασχόληση, εξετάζεται ο ρόλος του διευκολυντικού περιβάλλοντος στις διαδικασίες ωρίμανσης τόσο του βρέφους όσο και του ασθενούς.  

Η διάλεξη πραγματοποιείται στα Αγγλικά,  με παράλληλη προβολή του λόγου της ομιλήτριας στα Ελληνικά.  Στην εκδήλωση συμμετέχει με σχολιασμό η ψυχολόγος Μαριάνθη Καλατζή και συντονίζει ο ψυχαναλυτής (SPF) Θανάσης Χατζόπουλος.

Η Margaret Boyle Spelman είναι κλινική και συμβουλευτική ψυχολόγος και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια. Έχει εργαστεί για τρεις δεκαετίες ως κλινική ψυχολόγος σε υπηρεσίες υγείας της Ιρλανδίας με ειδικό ενδιαφέρον στην πρώιμη παρέμβαση, στην πρώιμη γονεϊκότητα και στις μαθησιακές δυσκολίες. Έχει εκδώσει τρία βιβλία στις εκδόσεις Karnac σχετικά με τον D.W. Winnicott: Winnicott’s Babies and Winnicott’s Patients: Psychoanalysis as transitional space (2013), The Evolution of Winnicott’s Thinking: Examining the growth of psychoanalytic thought over three generations (2013),  και The Winnicott Tradition (2014).

Πληροφορίες

Διοργανωτής Ελληνική ομάδα του International Winnicott Association, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Hellenic American College (HAEC), Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Εκδόσεις Επέκεινα
Χώρος διεξαγωγής Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Ημερομηνία έναρξης 10/11/2017
Ημερομηνία λήξης 10/11/2017
Ώρα έναρξης 19:00
Κατηγορία (εκδήλωσης) Ομιλία-Παρουσίαση
Συντελεστές Margaret Boyle Spelman, Μαριάνθη Καλατζή, Θανάσης Χατζόπουλος
Γλώσσα: EN
Διερμηνεία: Όχι
Υποχρεωτική εγγραφή: Όχι
Υποχρεωτική κράτηση: Όχι
Εισιτήριο Είσοδος ελεύθερη
Τελευταία Ενημέρωση: 2017/11/13 - 12:57:19

Newsletter

Μείνετε Συνδεδεμένοι

Hellenic American Union Twitter Hellenic American Union Facebook  linkedin logo

 YouTube logo  Instagram logo

Αξίζει να δείτε 

Hellenic American Union Thessaloniki

 

Μέλος των

Μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών

Athens Culture Net logo

 


 

Πού θα μας βρείτε

Διεύθυνση Πολιτιστικών
Μασσαλίας 22,
10680 Αθήνα
Τηλ: 2103680052, 2103680047
Fax: 2122222629
Email: culture@hau.gr

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα