Σύντομη περιγραφή του περιεχομένου των μαθημάτων

Τα μαθήματα παρουσιάζουν τις δραστηριότητες μιας παρέας νέων που ζουν στην Αθήνα. Οι φίλοι πηγαίνουν για καφέ, για φαγητό, για ψώνια, στον κινηματογράφο και στο θέατρο, μένουν σπίτι και βλέπουν τηλεόραση, μιλάνε στο τηλέφωνο και, γενικά, κάνουν οτιδήποτε κάνουν οι Έλληνες στην καθημερινή τους ζωή.

Στα μαθήματά μας, θα γνωρίσετε και τον Ξενοφώντα, έναν αστείο χαρακτήρα, που ακολουθεί την παρέα παντού και σχολιάζει τις δραστηριότητές της.

Το υλικό έχει οργανωθεί περίπου με τον ίδιο τρόπο για κάθε μάθημα:

  1. Ακούτε ένα διάλογο ή μερικές φράσεις δύο φορές.
  2. Επαναλαμβάνετε αυτό που ακούσατε.
  3. Διαλέγετε τη σωστή απάντηση σε ερώτηση σχετική με αυτό που ακούσατε (μην ανησυχείτε, ο Ξενοφών σας δίνει πάντα τη σωστή απάντηση).
  4. Ακούτε πολιτιστικές ή επικοινωνιακές πληροφορίες σχετικές με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Γνωρίστε την παρέα μας

Ξενοφών

Learning Greek Podcasts - XenophonΠρόκειται για τον μυστηριώδη τύπο που, αν και δεν είναι μέλος της παρέας, είναι πάντα μαζί τους και σχολιάζει όσα κάνουν και όσα λένε. Προσέξτε τι λέει κατά τη διάρκεια των διαλόγων ή μετά από αυτούς: Εκτός από τα αστεία σχόλιά του, σας καθοδηγεί στη διάρκεια κάθε μαθήματος, δίνει πληροφορίες για την συμπεριφορά των Ελλήνων και σας βοηθάει να απαντήσετε στις ερωτήσεις κατανόησης.

Το όνομά του προέρχεται από τα Αρχαία Ελληνικά και σημαίνει «ξένη φωνή». Τα στοιχεία της ταυτότητάς του παραμένουν άγνωστα.

 

 

 

 

 

Δημήτρης

Learning Greek Podcasts - DimitrisΟ φοιτητής της παρέας, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Ζει σε ένα μικρό σπίτι, όχι μακριά από το κέντρο της Αθήνας, κοντά στο Πανεπιστήμιο.

Το όνομά του προέρχεται από τη Δήμητρα, τη θεά της γεωργίας, και σημαίνει «αυτός που έρχεται από τη γη».

 

 

Μαρία

Learning Greek Podcasts - MariaΕργάζεται ως υπάλληλος σε κατάστημα ρούχων και κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης. Ζει στη Δάφνη, κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Το όνομά της ήρθε στην ελληνική γλώσσα με τη διάδοση της Καινής Διαθήκης.

 

 

 

 

Γιώργος

Learning Greek Podcasts - YiorgosΕργάζεται σε ταξιδιωτικό γραφείο και κατάγεται από την Αθήνα. Μένει στο κέντρο της πόλης.

Το όνομά του προέρχεται από τα Αρχαία Ελληνικά και σημαίνει «αυτός που ασχολείται με την καλλιέργεια της γης».

 

 

Ελένη

Learning Greek Podcasts - EleniΕίναι νοσοκόμα σε μεγάλο νοσοκομείο και μένει στο κέντρο της Αθήνας. Το όνομά της προέρχεται από την Ελένη, τη θεά της βλάστησης και της γονιμότητας. Μια άλλη Ελένη, διάσημη για την ομορφιά της, ήταν η κόρη του Δία και της Λήδας. Η απαγωγή της από τον Πάρη ήταν και η αφορμή του Τρωικού Πολέμου.

Τελευταία Ενημέρωση: 2015/01/19 - 14:20:34

Αξίζει να δείτε 

Orfeas

Hellenic American Union Thessaloniki

 

Πού θα μας βρείτε

Εκδόσεις
Διδότου 15 (ισόγειο)
10680 Aθήνα
Tηλ.: 2103680920
Fax: 2122222629
Email: publications@hau.gr

Βιβλιοθήκη
Μασσαλίας 22 (4ος όροφος)
10680 Aθήνα
Tηλ.: 2103680044, 2103680900
Fax: 2103633174
Email: library@hau.gr

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα