Τμήμα Προετοιμασίας για το Diploma in Translation του Institute of Linguists

Το τμήμα προετοιμάζει τους σπουδαστές για τις εξετάσεις, στα πλαίσια των απαιτήσεων του Ινστιτούτου Γλωσσολόγων του Λονδίνου.

Κατά την παρακολούθηση του συγκεκριμένου τμήματος, καλείστε να επιδείξετε τον επαγγελματισμό σας όσον αφορά στη μετάφραση και την αντιμετώπιση των δυσκολιών του κειμένου καθώς και την ανταπόκρισή σας στους χρονικούς περιορισμούς των εξετάσεων.

Στόχος του τμήματος αυτού είναι η συστηματική προετοιμασία σας για τις εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια του τμήματος, επεξεργάζεστε και μεταφράζετε κείμενα από τις εξετάσεις προηγούμενων ετών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται:

 • στο αναγνωστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται τόσο το πρωτότυπο όσο και το μεταφρασμένο κείμενο
 • στον εντοπισμό των αντικειμενικά μεταφραστικών δυσκολιών του κειμένου
 • στις τεχνικές αντιμετώπισης των μεταφραστικών δυσκολιών
 • στον τρόπο απόδοσης των επιμέρους νοημάτων στη γλώσσα - στόχο
 • στο ιδιαίτερο ύφος του κάθε κειμένου

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας σας για τα τις εξετάσεις αναλύετε και μεταφράζετε κείμενα από διάφορα γνωστικά αντικείμενα. Αναλυτικά:

Πρώτο γραπτό:
 • κείμενα γενικού περιεχομένου χωρίς εξειδικευμένο λεξιλόγιο

Δεύτερο γραπτό με κείμενα από τους εξής γνωστικούς τομείς:

 • Τεχνολογία
 • Οικονομία
 • Λογοτεχνία

Τρίτο γραπτό με κείμενα από τους εξής γνωστικούς τομείς

 • Θετικές Επιστήμες
 • Κοινωνικές Επιστήμες
 • Νομική
Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απόφοιτοι του Διετούς Προγράμματος Γενικής-Επαγγελματικής Μετάφρασης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης καθώς και απόφοιτοι άλλων εφάμιλλου κύρους μεταφραστικών σχολών. Το τμήμα προετοιμασίας απευθύνεται και σε έμπειρους μεταφραστές που επιθυμούν να αποκτήσουν επαγγελματικό δίπλωμα στη μετάφραση. Εάν δεν έχετε παρακολουθήσει κάποιο τμήμα μετάφρασης αλλά είστε επαγγελματίας μεταφραστής, μπορείτε να εγγραφείτε στο τμήμα κατόπιν εξετάσεων και προσωπικής συνέντευξης.

Εξετάσεις για το Diploma in Translation

Οι εξετάσεις είναι συνολικής διάρκειας 7 ωρών και διενεργούνται κάθε Ιανουάριο στο εξεταστικό κέντρο του Λονδίνου και σε εξεταστικά κέντρα άλλων χωρών. Η Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο και αναλαμβάνει τη συγκέντρωση και την αποστολή των αιτήσεων των υποψηφίων. Δίνει επίσης τη δυνατότητα στους υποψηφίους της, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών που διαθέτει στα εργαστήριά της.

Δυνατότητα ακαδημαϊκής εξέλιξης

Το Diploma in Translation του Chartered Institute of Linguists δίνει υπό ορισμένες προϋποθέσεις τη δυνατότητα να συνεχίσετε τις σπουδές σας σε επίπεδο Μάστερ.

Πληροφορίες

Κωδικός Μαθήματος 632
Μονάδα/Πρόγραμμα Μετάφραση & Διερμηνεία
Γλώσσες EL
Προαπαιτούμενα Απολυτήριο Λυκείου, Γνώση Αγγλικών σε επίπεδο Proficiency, Μητρική γλώσσα Ελληνική ή επίπεδο Ελληνομάθειας Δ΄
Σε ποιον απευθύνεται Σε όσους επιθυμούν να εργαστούν ως μεταφραστές και/ή να αποκτήσουν διεθνώς αναγνωρισμένη επαγγελματική πιστοποίηση
Βεβαίωση ΠαρακολούθησηςΝαι
Προσφέρεται OnlineΝαι
Τελευταία Ενημέρωση: 2018/01/26 - 12:34:42

Πού θα μας βρείτε

Θεσσαλονίκη
Φράγκων 14, 54626 Θεσσαλονίκη
Tηλ.: 2310557600
Εmail: Thessaloniki@hau.gr

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα