Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Guerilla Girls

Έκθεση

-
Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Η μαχητική, εικαστική ομάδα των Guerrilla Girls παρουσιάζει,
για πρώτη φορά στην Ελλάδα,
αναδρομική έκθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

 

Οι Guerrilla Girls, δημιουργήθηκαν τον Απρίλιο του 1985 με αφορμή μια ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής που διοργανώθηκε στο ΜοΜΑ της Νέας Υόρκης, στην οποία η εκπροσώπηση γυναικών καλλιτεχνών ήταν καταφανώς  πολύ μικρή. Από τότε, η ομάδα συνασπίστηκε και ασκεί δριμεία  κριτική στην ανδροκρατούμενη πραγματικότητα του εικαστικού κόσμου, μέσα από δημιουργικά ανορθόδοξες τακτικές και θεματικές. Με αυτό τον τρόπο, κατάφεραν να μετατρέψουν την διαμαρτυρία τους σε δημιουργική παραγωγική δράση, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Αυτοαποκαλούμενες ως η “συνείδηση” του κόσμου της τέχνης, οι Guerrilla Girls φορούν μάσκες με τη μορφή γορίλα σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις τους και κρατούν μυστική την ταυτότητά τους με θρησκευτική ευλάβεια. Με όπλα τους την αποτύπωση γεγονότων της πραγματικότητας και το καυστικό τους χιούμορ, αγωνίζονται και στιγματίζουν όλα τα κακώς κείμενα ενός συστήματος που μεθοδικά και ηθελημένα θέτει τις γυναίκες αλλά και τις μειονότητες στο κοινωνικό περιθώριο.

Στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, παρουσία δύο μελών της ομάδας, παρουσιάζεται το έργο 22 χρόνων ακτιβιστικής δράσης με ευμεγέθεις εκτυπώσεις - πανό των πιο χαρακτηριστικών έργων τους, αλλά και επιλογές από τα σημαντικότερα πόστερ τους.

 

Επιμέλεια Έκθεσης

Άρτεμις Ποταμιάνου

Στιγμιότυπα από την Εκδήλωση

Στιγμιότυπα Έκθεσης Guerilla Girls

Περισσότερες Εκθέσεις

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή