Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

100 Χρόνια Τσεχικά Κόμικς

Έκθεση

-
Γκαλερί Κέννεντυ

Αφιέρωμα στην παράδοση
και την εξέλιξη των Τσεχικών κόμικς στο πλαίσιο του 
Comicdom Con Athens 2021

 

Στο πλαίσιο του αγαπημένου φεστιβάλ κόμικς Comicdom Con Athens, η Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης φιλοξενεί δύο εκθέσεις που αναδεικνύουν την πλούσια τσεχική παράδοση στην εικονογράφηση και δημιουργία κόμικς.  

 

Η έκθεση 100 Χρόνια Τσεχικά Κόμικς, δημιουργήθηκε για τα 100 χρόνια της Τσεχικής Δημοκρατίας και παρουσιάζει την εξέλιξη των τσεχικών κόμικς στον χρόνο μέσα από 30 πάνελ και ενότητες όπως: Ιστορίες και Μύθοι για την Ίδρυση της Τσεχοσλοβακίας, Εικόνες από Comics του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Μαύρα Xρόνια για τα Comics στα Χρόνια του Κομμουνισμού, Από την Άνοιξη της Πράγας Μέχρι το Τέλος της Ελπίδας, Οι Περιπέτειες των Ζώων στα Comics, Διάστημα και Εξωτικές Χώρες, Comics Μετά το 2000, Ο Σβέικ κ.ά. Την έκθεση επιμελείται ο Tomáš Prokůpek.


Η έκθεση 12 Κόσμοι, σε επιμέλεια του Radim Kopáč, παρουσιάζει 12 σύγχρονους Τσέχους εικονογράφους παιδικών βιβλίων σε μία εντυπωσιακή ποικιλία τεχνοτροπιών που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Η εικονογράφηση του τσεχικού παιδικού βιβλίου έχει μια πλούσια και αξιοζήλευτη κληρονομιά, με το πρώτο βιβλίο για παιδιά στην Ευρώπη να ανήκει στον Τσέχο εκπαιδευτικό Comenius τον 17ο αιώνα.


Το αφιέρωμα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Αθηνών.
 

Στιγμιότυπα από την Εκδήλωση

100 Χρόνια Τσεχικά Κόμικς

Πίσω στην αρχή