Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Trust Me

Προβολή

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Προβολή του βραβευμένου ντοκυμαντέρ του Roco Beliç με θέμα την παραπληροφόρηση στην ψηφιακή εποχή 


Η ταινία εστιάζει στους μηχανισμούς ορισμένων ΜΜΕ για την χειραγώγηση του ανθρώπινου θυμικού, στην παραπληροφόρηση που προκαλεί φόβο, και εν τέλει στους τρόπους με τους οποίους ο φόβος προωθεί τον ρατσισμό, την πολιτική πόλωση και τις διαταραχές ψυχικής υγείας.
 

Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Εβδομάδας της UNESCO για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία» και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό  σχετικά με την παραπληροφόρηση στην ψηφιακή εποχή και την ορθή και κριτική αξιοποίηση της πληροφορίας. Αξιοποιώντας ανθρώπινες ιστορίες, γεγονότα και ειδικούς, το ντοκυμαντέρ αναδεικνύει τους τρόπους χειραγώγησης της κοινής γνώμης και υποδεικνύει τον σωστό τρόπο κατανάλωσης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Την προβολή ακολουθεί συζήτηση  την οποία συντονίζει ο δημοσιογράφος Φάνης Παπαθανασίου.
 

Την εκδήλωση χαιρετίζουν οι:

Πάνος Κουάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΚΟΜΕ

Νίκος Παναγιώτου, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ

Rosemary Smith, Managing Director – Getting Better Foundation, Impact Producer – “Trust Me” Documentary
 

Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης, «Το διαδίκτυο, ενώ άνοιξε έναν κόσμο πληροφοριών σε δισεκατομμύρια ανθρώπους, επέτρεψε μια ύπουλη αντεπίθεση: τη μαζική «τυχαία» διάδοση παραπληροφόρησης και την παραπληροφόρηση «εκ προθέσεως». [...] [Στο Trust Me] Έχω συνδυάσει την έρευνα και τις ταξιδιωτικές εμπειρίες μιας ζωής με την συμμετοχή εμπειρογνωμόνων στην παιδεία για τα ΜΜΕ, στην δημοσιογραφία και τις ψευδείς ειδήσεις, για να δημιουργήσω μια ταινία που θα προκαλέσει μια δημόσια συζήτηση ώστε να μπορέσουμε να διορθώσουμε αυτά τα προβλήματα».
 

Δείτε το trailer της ταινίας Trust Me (2020):

 

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή