Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Is cancel culture killing the arts?

Ομιλία

Rooftop Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Ανοιχτή συζήτηση στην αγγλική γλώσσα για την διάδοση της κουλτούρας της ακύρωσης, στο πλαίσιο της διεθνούς σειράς συζητήσεων με τίτλο Battle of Ideas (Μάχη των Ιδεών).

Με εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο, το φεστιβάλ Battle of Ideas προσφέρει ένα ανοιχτό, φιλόξενο φόρουμ για ειλικρινή συζήτηση περί ζητημάτων ζωτικής σημασίας για την κοινωνία σήμερα. Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη διερεύνηση των πιέσεων που ασκούνται στην ελευθερία του λόγου και ειδικότερα στην διεύρυνση και τον αντίκτυπο της κουλτούρας ακύρωσης.

Ομιλητές και κοινό θα απαντήσουν σε ερωτήματα όπως:

Ποιες είναι οι συνέπειες όταν κρίνουμε τα έργα τέχνης με βάση τις απόψεις και τη συμπεριφορά του καλλιτέχνη; Μήπως αυτή η κουλτούρα της ακύρωσης είναι απλώς λογοκρισία με νέο προσωπείο; Ή μήπως είναι ένας τρόπος επανεξισορρόπησης της εξουσίας υπέρ εκείνων που δεν είχαν παραδοσιακά πρόσβαση σ’ αυτήν; Τι αντίκτυπο θα έχουν οι νέες στάσεις στη σύγχρονη τέχνη και τους καλλιτέχνες; Αποτελεί σοβαρό πρόβλημα η «κουλτούρα της ακύρωσης» ή είναι υγιές να επαναξιολογούμε τους καλλιτέχνες σε μια σύγχρονη, εξελισσόμενη κοινωνία;

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Andrea Gilbert, τεχνοκριτικός και επιμελήτρια εκθέσεων, ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Εκπρόσωπος του Athens Pride

Hoffnagle Kim, καλλιτεχνικός διευθυντής, εικονογράφος, γραφίστας, Επισκέπτης Καθηγητής, Hellenic American College

Mo Lovatt, Συντονίστρια προγράμματος, Academy of Ideas

Μαριάννα Σκυλακάκη, Γενική Διευθύντρια, αθηΝΕΑ

Συντονίζει o Geoff Kidder, Διευθυντής εκδηλώσεων και προγράμματος μελών, Academy of Ideas, συντονιστής, AoI Book Club

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή