Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Comicdom CON Athens 2022

Φεστιβάλ

-
Ελληνοαμερικανική Ένωση | Πλατεία Κλαυθμώνος

To δημοφιλές φεστιβάλ κόμικς επιστρέφει και αυτή τη χρονιά
με ένα τριήμερο 
δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους

 

To Comicdom CON Athens επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας για 16η συνεχή χρονιά, με έναν συνδυασμό δραστηριοτήτων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και την Πλατεία Κλαυθμώνος, από τις 15 έως και τις 17 Απριλίου 2022.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του τριημέρου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση θα φιλοξενηθούν οι διεθνείς και ελληνικές εκθέσεις του Φεστιβάλ: Η κεντρική διεθνής έκθεση «Ο Θρύλος της Wonder Woman», γιορτάζει τα 80 χρόνια της εμβληματικής αμαζόνας της DC Comics και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο. Στη δεύτερη διεθνή έκθεση του φεστιβάλ, «Οι Ιστορίες Μας, Μας Έφεραν Εδώ» (βασισμένη στην ομότιτλη ανθολογία Our Stories Carried Us Here: A Graphic Novel Anthology), συμμετέχουν έντεκα μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι μέσα από δέκα ιστορίες, αναδεικνύουν περίπλοκα και προκλητικά ζητήματα φυλής, θρησκείας, κοινωνικής τάξης, εκπαιδευτικής ανισότητας, συστηματικής εκτόπισης και διακρίσεων, ψυχικής υγείας, αναπηρίας και ακτιβισμού. Επίσης, θα παρουσιασθεί στο κοινό έκθεση του τιμώμενου Έλληνα καλλιτέχνη του Φεστιβάλ, Κωνσταντίνου Σκλαβενίτη, ενώ παράλληλα μία αναδρομική έκθεσή του θα βρίσκεται διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Ψηφιακού Μουσείου Comics. Eπιπλέον, στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης θα πραγματοποιηθούν panels, workshops, προβολές και events, πάντα με την πληρότητα που ορίζουν οι ισχύοντες υγειονομικοί κανόνες.

Στην Πλατεία Κλαυθμώνος, καταστήματα comics, εκδοτικοί οίκοι και περισσότεροι από 100 δημιουργοί comics, θα ανταμώσουν με το κοινό στην ασφάλεια του υπαίθριου χώρου, με merchandise και φυσικά, πολυαναμενόμενες νέες -αλλά και παλαιότερες- εκδόσεις.

Μεταξύ των διεθνών προσκεκλημένων της φετινής διοργάνωσης είναι ο Κροάτης Esad Ribić, σχεδιαστής κόμικς με σημαντικές συνεργασίες με την Marvel Comics, όπως στα LOKI και SILVER SURFER: REQUIEM, στο εμβληματικό event SECRET WARS και στη σειρά ETERNALS.

Μία μέρα πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, η Τελετή Απονομής των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς.

Περισσότερες πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα βρείτε στην σελίδα του Comicdom CON Athens 2022.

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή