Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Φωτογραφικά Ζεύγη 2022

Έκθεση

-
Γκαλερί Κέννεντυ

Έκθεση φωτογραφιών του  Σπύρου Πολυτάρχου και του Γιάννη Ζήση στο πλαίσιο της καθιερωμένης σειράς εκθέσεων


Στα Φωτογραφικά Ζεύγη παρουσιάζεται η δουλειά δύο φωτογράφων και μελών του Φωτογραφικού Κύκλου, των οποίων οι δρόμοι της ζωής ή της φωτογραφίας συναντώνται με κάποιο τρόπο. Μπορεί να είναι συγγενείς ή αχώριστοι φίλοι. Μπορεί το θέμα της φωτογραφίας τους να είναι κοινό, ή και η καλλιτεχνική τους προσέγγιση να είναι όμοια. Μπορεί όμως να συνδέονται και μέσα από την ουσιαστική διαφορά μιας φαινομενικά όμοιας δουλειάς.

Η ενδέκατη έκθεση της σειράς που πραγματοποιείται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, παρουσιάζει φωτογραφίες του Γιάννη Ζήση και του Σπύρου Πολυτάρχου.

Όπως σημειώνει ο επιμελητής της έκθεσης, Πάνος Ροζάκης: Η «ποιητική» φωτογραφία  μοιάζει με το παιδικό παιχνίδι. Προκύπτει όταν ο δημιουργός είναι συγκεντρωμένος και ανέμελος· όταν είναι απόλυτα παρών και ταυτόχρονα ξεχνάει τον εαυτό του. «Χτίζοντας» το δικό του «παραμύθι» στ’ αλήθεια και στα σοβαρά. Χωρίς πεποίθηση και επίγνωση· με πίστη κα με τόλμη.

Την σειρά διευθύνει ο θεωρητικός της φωτογραφίας και ιδρυτής του Φωτογραφικού Κύκλου, Πλάτων Ριβέλλης.

Πίσω στην αρχή