Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Μικρά Γατικά – Περικλής και Ασπασία

Παιδική Εκδήλωση

Online

Σε αυτήν την online παρουσίαση, η συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη και η εικονογράφος Ιφιγένεια Καμπέρη βουτάνε στη σειρά τους Μικρά Γατικά για να μας συστήσουν τις ηρωίδες γάτες τους και να μας πουν τις περιπέτειές τους. Πρώτη απ’ όλες η Ασπασία η μοναδική, η σύντροφος ζωής και πιστή σύμβουλος του πολιτικού, στρατηγού και ρήτορα Περικλή. Μέσα από αυτά τα έξυπνα, χαδιάρικα αλλά πολύ ιδιοσυγκρασιακά γατάκια, ταξιδεύουμε πίσω στην ιστορία και μαθαίνουμε για την εποχή, τις συνήθειες και τα σημαντικότερα έργα των μεγάλων αυτών προσωπικοτήτων, με αστείρευτο χιούμορ, παιχνιδιάρικη διάθεση και δυνατό γουργούρισμα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

«Στα Μικρά Γατικά» λέει η συγγραφέας των βιβλίων Αργυρώ Πιπίνη «συνδύασα δύο πράγματα που αγαπώ: την ιστορία και τις γάτες. Αλλά, όπως ξέρουμε, οι συγγραφείς και τα παιδιά έχουν μεγάλη φαντασία. Διαβάζουν μια λέξη και σκαρώνουν ολόκληρες ιστορίες – δε σημαίνει πως λένε ψέματα. Και τα τέσσερα βιβλία βασίζονται σε ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα, αλλά η λογοτεχνία βρίσκει ρωγμές και γλιστράει ανάμεσα σ’ αυτά, κλείνοντας το μάτι στον αναγνώστη. Θεώρησα απαραίτητο να προσθέσω και μια πιο επιστημονική νότα με την ενότητα “Αυτό το ήξερες;” στο τέλος του βιβλίου για τα παιδιά που θα ήθελαν να ψάξουν λίγο περισσότερο την ιστορική περίοδο. Επίσης, θέλαμε κάθε βιβλίο της σειράς να έχει τη μυρωδιά της εποχής του, έτσι η Ιφιγένεια Καμπέρη έκανε τη δική της έρευνα ώστε να αποδώσει πειστικά την ατμόσφαιρα αυτής της εποχής πριν τη “σχολιάσει” εικαστικά».

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή