Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Ο Θρύλος της Wonder Woman

Έκθεση

-
Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας

Η κεντρική διεθνής έκθεση του Comicdom Con Athens 2022 γιορτάζει τα 80 χρόνια της εμβληματικής Αμαζόνας
 

Η κύρια διεθνής έκθεση του εξαιρετικά δημοφιλούς φεστιβάλ κόμικς της Αθήνας αποτίει φόρο τιμής στην Αμαζόνα της DC Comics. Η Wonder Woman είναι αναμφισβήτητα η πιο αναγνωρίσιμη υπερηρωίδα των κόμικς, με το αποτύπωμά της στην ψυχαγωγία να εκτείνεται όχι μόνο σε πολλές γενιές, αλλά και να υπερβαίνει τα γλωσσικά εμπόδια και τις ηλικίες, αποτελώντας πηγή έμπνευσης, χειραφέτησης και ενδυνάμωσης για εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες ανά τον κόσμο.

Η έκθεση-αφιέρωμα περιλαμβάνει πρωτότυπες σελίδες κόμικς, αντικείμενα και εικονογραφήσεις μιας σειράς από τους πιο εξέχοντες καλλιτέχνες του χαρακτήρα της Wonder Woman, στην πλούσια 80ετή ιστορία της. Ανάμεσα στα έργα της περιλαμβάνονται εικονογραφήσεις της θρυλικής underground καλλιτέχνιδας κόμικς Trina Robins, του George Pérez - που αναβίωσε και επαναπροσδιόρισε τη Wonder Woman κατά τη δεκαετία του 1980 - του Robyn Smith και των αγαπημένων των fans καλλιτεχνών Liam Sharp, Mark Buckingham και Brian Bolland. Η έκθεση παρουσιάζει επίσης κινούμενα σχέδια και πρωτότυπα κόμικς με την αγαπημένη ηρωίδα.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο.

 

Επιμέλεια έκθεσης: Andrew Farago, Λήδα Τσενέ

Περισσότερες Εκθέσεις

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή