Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Οι Ιστορίες Μας, Μας Έφεραν Εδώ

Έκθεση

-
Γκαλερί Κέννεντυ

 

Το Comicdom Con Athens 2022 φιλοξενεί μια ομαδική έκθεση εικονογραφημένων ιστοριών από 11 μετανάστες και πρόσφυγες στις ΗΠΑ
 

Στο πλαίσιο του φετινού Comicdom Con Athens, το δημοφιλές τριήμερο φεστιβάλ κόμικς θα παρουσιάσει μια έκθεση με δέκα ιστορίες σε πρώτο πρόσωπο που εικονογραφήθηκαν από μετανάστες και πρόσφυγες πρώτης και δεύτερης γενιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έκθεση βασίζεται στην ανθολογία Our Stories Carried Us Here: A Graphic Novel Anthology που κυκλοφορεί από την Green Card Voices, σε επιμέλεια των Julie Vang, Tea Rozman και Tom Kaczynski και περιλαμβάνει ιστορίες και εικονογραφήσεις των Zaynab Abdi (Υεμένη), Aziz Kamal (Μιανμάρ), Craig Moodie (Τζαμάικα), Karelin (Γουατεμάλα), Ruth Mekoulom (Τσαντ), Alex Tsipenyuk (Καζακστάν), Zurya Anjum (Πακιστάν), Sergio Cenoch (Μεξικό), Mary Anne Quiroz (Μεξικό), Vy Luong (Βιετνάμ) και Amara Solomon Kamara (Λιβερία).


Το έργο τους είναι μια συγκινητική απεικόνιση της εμπειρίας του μετανάστη, αποτυπώνοντας μια εικόνα της περίπλοκης αλληλεπίδρασης ζητημάτων όπως η φυλή, η θρησκεία, η κοινωνική τάξη, η εκπαιδευτική ανισότητα, ο εκτοπισμός και οι διακρίσεις. Οι ιστορίες τους χρησιμεύουν ως καθρέφτης ελπίδας και φάρος φωτός, για την ανάκτηση μιας αφήγησης που πολύ συχνά διαμορφώνεται από μίσος, φόβο και ξενοφοβία, επιτρέποντάς μας να συνδεθούμε με εμπειρίες που εμπνέουν ελπίδα και ενσυναίσθηση.

 

 

 

Επιμέλεια έκθεσης: Λήδα Τσενέ, Λίλα Μανιώτη

Περισσότερες Εκθέσεις

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή