Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Παραγωγή ταινιών: Από την Ιδέα στη Μεγάλη Οθόνη

Εργαστήριο

-
Ελληνοαμερικανική Ένωση, αίθουσα σεμιναρίων, 4ος όροφος

Ένα τετραήμερο masterclass με τους θρυλικούς παραγωγούς ταινιών του Χόλιγουντ, Sid Ganis και Nancy Hult Ganis.

Ένα εντατικό σεμινάριο γύρω από το μαγικό ταξίδι ενός παραγωγού ταινιών με τον Sid Ganis, πρώην εκλεγμένο Πρόεδρο της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και τη Nancy Hult Ganis, Αμερικανίδα τηλεοπτική και κινηματογραφική αρθρογράφο, συγγραφέα, παραγωγό καθώς και συνιδρυτή και συνεργάτη της Out of the Blue…Entertainment.

  • 1ο Μάθημα- Ανάπτυξη σεναρίου - Σεναριογραφία/έρευνα.

Από μια πρωτότυπη ιδέα, βιβλίο, άρθρο, είδηση, σε ένα σενάριο για οπτικά μέσα. Το συγκεκριμένο μάθημα θα εστιάσει στη σημασία μιας ιστορίας -- ανάπτυξη χαρακτήρων, δημιουργία ύφους, ρεπεράζ και πόσο σημαντικό είναι να είναι το σενάριο στιβαρό πριν επικοινωνήσετε με έναν σκηνοθέτη και στη συνέχεια με ηθοποιούς.  Η κότα ή το αβγό; - πότε και πώς να πουλήσει την ιδέα ή το σενάριο.

  • 2ο Μάθημα - Καθοδήγηση της ομάδας - Αναλαμβάνει ο σκηνοθέτης. 

Pre-production. Πώς το σενάριο οδηγεί στον σκηνοθέτη, τον κινηματογραφιστή, τον ατζέντη, τους ηθοποιούς, τους σχεδιαστές παραγωγής, τον ενδυματολόγο και τις μυριάδες ταλέντων που συγκεντρώθηκαν για να δώσουν ζωή στην ιστορία.

  • 3ο Μάθημα - Ώρα για δράση – Ο χαμός στα γυρίσματα και οι άρχοντες των δαχτυλιδιών.

Πώς η οικογένεια των συμμετεχόντων σε μια ταινία δουλεύει στις διάφορες τοποθεσίες, πώς το κάθε τμήμα καθοδηγεί τη δική του ομάδα από τους καλλιτέχνες στους υπεύθυνους για τον φωτισμό στα γυρίσματα, τις κατασκευές,  τα προς χρήση αντικείμενα, την προετοιμασία αλλά πάντα σε συντονισμό με τον παραγωγό(-ούς) για να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα λειτουργούν ομαλά και έγκαιρα.  Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι;

  • 4ο Μάθημα - Όταν σταματήσει το γύρισμα – Σύνθεση όλων των μερών. 

Editor, sound mixer, recording artists, special effects αρχίζουν να δουλεύουν πάνω στο μοντάζ. Σήμερα, στον ψηφιακό κόσμο, αυτό μπορεί να ξεκινήσει ταυτόχρονα με το γύρισμα, αλλά ολοκληρώνεται στο τέλος αυτού για να λύσει τυχόν προβλήματα, να εισάγει τα απαραίτητα στοιχεία, να διορθώσει τυχόν ελαττώματα στους διαλόγους και να ολοκληρώσει τη μουσική επένδυση. Με την ολοκλήρωση της ταινίας, το μάρκετινγκ και η διανομή λαμβάνει χώρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

 

Ο Sid Ganis είναι ένα από τα πιο διάσημα και επιτυχημένα στελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Η καριέρα του περιλαμβάνει ηγετικούς ρόλους σε διάφορα κινηματογραφικά στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των Lucasfilm, 20th Century Fox, Columbia Pictures, Seven Arts και Warner Bros. Ενώ στην Lucasfilm, υπηρέτησε ως Ανώτερος Αντιπρόεδρος και ήταν υπεύθυνος για το μάρκετινγκ των ταινιών The Empire Strikes Back, Return of the Jedi και τις δύο πρώτες ταινίες της τριλογίας Indiana Jones. Το 1986, ο Ganis εντάχθηκε στην Paramount Pictures και τελικά έγινε πρόεδρος της Motion Picture Group, όπου βοήθησε στην εκτόξευση  των ταινιών Top Gun και Fatal Attraction. Ως πρόεδρος, επέβλεψε την ανάπτυξη και την παραγωγή των παγκόσμιων επιτυχιών  όπως οι ταινίες Ghost και Forrest Gump, οι οποίες αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Paramount - τόσο οικονομικά όσο και σε σχέση με τις κριτικές που απέσπασε - όλων των εποχών. Στα τέλη της δεκαετίας του '90, ο Sid και η Nancy ίδρυσαν την εταιρεία παραγωγής τους, Out Of The Blue Entertainment, η οποία παραμένει ενεργή σήμερα στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Nancy Hult Ganis είναι συνιδρύτρια της Out of the Blue… Entertainment  από το 1992 με τον συνεργάτη (και σύζυγό) της, Sid Ganis, για την παραγωγή ταινιών μεγάλου μήκους και τηλεόρασης - συμπεριλαμβανομένης της βραβευμένης ταινίας Akeelah And The Bee για λογαριασμό της Lionsgate και της σειράς Pan Am για λογαριασμό του ABC.

Τα τρέχοντα υπό ανάπτυξη πρότζεκτ των Hult-Ganis είναι: Το ατιτλοφόρητο έργο Virginia Hall: σχετικά με την πιο σημαντική και άγνωστη Αμερικανίδα κατάσκοπο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Resistance of the Heart για τη μόνη επιτυχημένη διαμαρτυρία κατά των Ναζί στο Βερολίνο με επικεφαλής μη Εβραίες γυναίκες για να ελευθερώσουν τους Εβραίους συζύγους τους πριν σταλούν στα στρατόπεδα θανάτου. Και το Clipper, γνωστό και ως The Long Way Home, για την αληθινή ιστορία ενός πληρώματος της Pan Am που δραπέτευσε από τους Ιάπωνες και τους Ναζί πετώντας το πιο προηγμένο τεχνολογικά ιπτάμενο σκάφος Boeing 314 σε όλο τον κόσμο μέσω αχαρτογράφητων εδαφών, με αποκορύφωμα μια μυστική αποστολή για να σώσουν τον κόσμο. Και το A Children's Song, μια δραματική ταινία για το πώς ο κινεζικός λαός παρείχε ασφαλές καταφύγιο στη Σαγκάη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε περισσότερους από 20.000 Εβραίους πρόσφυγες από την Ευρώπη.

Η Nancy ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα στην αίθουσα ειδήσεων του KQED (PBS) στο Σαν Φρανσίσκο πριν προχωρήσει στην ψυχαγωγία επιβλέποντας ντοκιμαντέρ όπως το The Making of Raiders of the Lost Ark, το Marx Brothers in a Nutshell και το The Case of Dashiell Hammett και βοήθησε στο λανσάρισμα της μακρόχρονης σειράς του PBS, Comedy Tonight.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει εργαστεί ως σύμβουλος ΜΜΕ με πολλούς κινηματογραφιστές  και ηθοποιούς όπως Tom Hanks, Saul Zaentz, Francis Coppola, Steven Spielberg, Phil Kaufman - και πολιτικούς, ως συμπαραγωγός των τελετών ανάληψης καθηκόντων του Προέδρου Bill Clinton. Συνέχισε να αναπτύσσει και να παράγει προγράμματα για το PBS, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοποριακής σειράς Straight Talk για την υγεία των γυναικών και των ανδρών.

Η Nancy είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη δημοσιογραφία και πτυχίου στην ιστορία από το University of California, Berkeley. Υπηρέτησε ως μέλος του ΔΣ του UC Berkeley Foundation και είναι επί του παρόντος μέλος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου  της σχολής Goldman School of Public Policy του UC Berkeley  (Νο. 1 στην σχετική κατάταξη).  Είναι επίσης μέλος της Ακαδημίας Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών και της Ένωσης Παραγωγών Αμερικής.

Η Nancy και ο Sid έχουν τέσσερις κόρες και τρεις εγγονούς και ζουν στο Σαν Φρανσίσκο.

 

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή