Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Per Tempus

Έκθεση

-
Online

Έκθεση εικαστικών της Έλλης Μιχαηλίδου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΦΡΕΣΚ(Ι)Α ΜΑΤΙΑ

 

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση εγκαινιάζει την πρωτοβουλία ΦΡΕΣΚ(Ι)Α ΜΑΤΙΑ, μια πλατφόρμα στην οποία καλλιτέχνες μέχρι 25 ετών παρουσιάζουν τα πρώτα έργα τους. Η πλατφόρμα παρέχει την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους για μία πρώτη έκθεση στο κοινό - με όλα όσα φέρει αυτή η εμπειρία. Στόχος είναι η ανάπτυξη διαλόγου για την σύγχρονη δημιουργία, η αποτύπωση της ωμής, νεανικής δημιουργικής ορμής και η αναζήτηση των πρωταρχικών τους επιρροών. 
 

Η ΦΡΕΣΚ(Ι)Α ΜΑΤΙΑ ανοίγει με μια διαδικτυακή ατομική έκθεση εικαστικών της Έλλης Mιχαηλίδου. H έκθεση, με τίτλο Per Tempus, αποτελείται από 41 έργα που δημιουργήθηκαν μεταξύ των ετών 2017-2021 και χωρίζονται σε τρεις ενότητες: Η πρώτη, με τίτλο «Ξεπερνώντας την Επιμονή του Χρόνου» αποτελείται από εικαστικά έργα παραδοσιακών μέσων, η δεύτερη με τίτλο «Ο Αμερικανικός Κινηματογράφος Μέσα στον Χρόνο» περιλαμβάνει ηλεκτρονική επεξεργασία και παρεμβάσεις σε κινηματογραφικές αφίσες δημοφιλών ταινιών και τέλος, η τρίτη ενότητα με τίτλο «Μοντέλα Μνήμης» αποτελείται από έργα ταξιδιωτικής φωτογραφίας.  

Την ψηφιακή έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης και αρχαιολόγος Λουΐζα Καραπιδάκη, η οποία σχολιάζει χαρακτηριστικά για τα έργα: «Ανοίκειες εικόνες με οικεία αναπαραστατικά στοιχεία απαρτίζουν τις εικονογραφίες της Έλλης Μιχαηλίδου. Οι περίτεχνες αναπαραστάσεις της παραπέμπουν σε μορφικές αφηγήσεις από τον φαντασιακό κόσμο αλλά προέρχονται από τον πραγματικό. Η καλλιτέχνιδα, ως συλλέκτης οπτικών εμπειριών, ζωγραφίζει, φωτογραφίζει, συνενώνει ready-made εικόνες, πλαστουργεί επεμβαίνοντας δραστικά στην αρχική τους μορφολογία και τέλος αποκρυσταλλώνει μια ιδιότυπη σύγχρονη μετα-μοντέρνα αισθητική. […] Τα έργα και των τριών ενοτήτων, αν και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, χαρακτηρίζονται όλα από την πειθαρχημένη δομή τους και τις επιμελώς επιλεγμένες λεπτομέρειες της αντίστοιχης θεματικής. Αλλά, το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της εικαστικής της έκφρασης είναι η πλαστικότητα των έργων της και η έντονη επικοινωνιακή τους δύναμη.» 

Η Έλλη Μιχαηλίδου είναι τελειόφοιτη μαθήτρια στο πρόγραμμα International Baccalaureate (ΙΒ) στο American Community School της Αθήνας. Μετά την αποφοίτησή της, στοχεύει να συνεχίσει σπουδές στον τομέα της παραγωγής ταινιών, της κινηματογραφίας και της σεναριογραφίας.
Από το Γυμνάσιο εκδήλωσε ενδιαφέρον για την κινούμενη εικόνα, την φωτογραφία και την παραγωγή. Έτσι, συνδύασε την αγάπη της για τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία και τα ταξίδια, και ξεκίνησε να δημιουργεί έργα αξιοποιώντας τις γνώσεις της στην ψηφιακή τέχνη και το μοντάζ.
Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της μέσω των λογαριασμών της στο Instagram κερδίζοντας πολλούς ακολούθους. Έχει επίσης γράψει, σκηνοθετήσει και κινηματογραφήσει τρεις ταινίες μικρού μήκους. Τα έργα που δημιούργησε για το μάθημα Εικαστικών Τεχνών που παρακολουθεί στο πρόγραμμα ΙΒ, θα εκτεθούν μέσα στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος στην γκαλερί του σχολείου της.
Μέσω αυτής της διαδικτυακής έκθεσης, η Έλλη επιθυμεί να μοιραστεί με το κοινό το ενδιαφέρον της για τον κινηματογράφο και την φωτογραφία.

Περισσότερες Εκθέσεις

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή