Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Συνάντηση με την Naomi Novik

Παιδική Εκδήλωση

Online

Η διάσημη και πολυβραβευμένη Αμερικανή συγγραφέας συνομιλεί για πρώτη φορά με τους έφηβους  -αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία- βιβλιόφιλους από την Ελλάδα!
 

Με αφορμή την τριλογία εφηβικών βιβλίων Σχολομαντείο, η Naomi Novik συνομιλεί με την μεταφράστριά της Βούλα Αυγουστίνου και απαντά στις ερωτήσεις των, νεαρών και μεγαλύτερων, αναγνωστών της.

Ελάτε να γνωρίσουμε την Γκαλάντριελ (ή Ελ) που φοιτά στο Σχολομαντείο, μια σχολή για έφηβους μάγους, ένα «σχολείο επιβίωσης» χωρίς δασκάλους, χωρίς φίλους, μια αρένα από την οποία λίγοι μόνο καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί. Θα καταφέρει η Ελ να αναδείξει και να τιθασεύσει τις δυνάμεις της, και να αποφοιτήσει από το τρομακτικό αυτό σχολείο διατηρώντας ακέραια την ψυχή της; Μέσα από μία μυθοπλασία που προσελκύει ακόμα και ενήλικες αναγνώστες, η Novik ζυμώνει το υλικό της χωρίς «ηλικιακές εκπτώσεις».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται online μέσω Zoom και απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 12 ετών. 

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για όλους.

Η σειρά των βιβλίων Σχολομαντείο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η Naomi Novik γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε ακούγοντας πολωνέζικα παραμύθια και διαβάζοντας Τόλκιν (ήδη από 6 ετών). Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και στη συνέχεια αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Το πρώτο της μυθιστόρημα, Ο Δράκος της Αυτού Μεγαλειότητας, εκδόθηκε το 2006 και μεταφράστηκε σε 23 γλώσσες. Κέρδισε το βραβείο John W. Campbell για τον Καλύτερο Νέο Συγγραφέα καθώς και τα βραβεία Compton Crook και Locus για το Καλύτερο Πρώτο Μυθιστόρημα. Επίσης το 2016 τιμήθηκε με το βραβείο Nebula για το μυθιστόρημα Uprooted. Ζει στη Νέα Υόρκη.

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή