Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα

Παιδική Εκδήλωση

Online

Ένα τσιτάχ, ένας βουφάγος και ένας ρινόκερος αναζητούν το νέο τους σπίτι στην άγρια φύση και μας μαθαίνουν για την ζωή των απειλούμενων ειδών

Σε μια περιοχή της αχανούς Αφρικανικής ηπείρου, τα σπίτια της Τζούμπα και των φίλων της απειλούνται από την κλιματική αλλαγή. Ακολουθήστε μας σε ένα ιδιότυπο σαφάρι με αφορμή το βιβλίο Ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, σε εικονογράφηση του Γιάννη Σκουλούδη. Με ξεναγούς μας στην περιπέτεια αυτή τις συγγραφείς του βιβλίου, την ψυχολόγο εκπαίδευσης Μάνια Ζηρίδη και την περιβαλλοντολόγο Δρ. Τζωρτζίνα Σπύρη, μαθαίνουμε για την δύναμη της συνεργασίας, της εμπιστοσύνης και της φιλίας και ανακαλύπτουμε τρόπους για να προστατέψουμε το περιβάλλον.  

Η εκδήλωση πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

 

Η Μάνια Ζηρίδη συνδυάζει μεταπτυχιακές σπουδές και εργασιακή εμπειρία στην Ψυχολογία της Εκπαίδευσης, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Παγκόσμια Υγεία. Τα ενδιαφέροντά της αφορούν σε περιβαλλοντικά προβλήματα, εκπαιδευτικά θέματα και στην ενδυνάμωση ομάδων. Μέσω του σχεδιασμού και της παροχής προγραμμάτων σπουδών, εκπαιδεύσεων, σεμιναρίων, εγχειριδίων και πρότζεκτ έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε θέματα βιωσιμότητας, θετικής αλλαγής κ.α.

Η Δρ. Τζωρτζίνα Σπύρη από το 2002, διδάσκει τις φυσικές επιστήμες μέσα από την τυπική και μη-τυπική εκπαίδευση σε διάφορες ηλικίες, από παιδιά προσχολικής ηλικίας έως και φοιτητές ως Καθηγήτρια Περιβαλλοντολογίας στο City University of New York.  Ειδικεύεται στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.  Εργάζεται ως Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Έρευνας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, συνεργάζεται με την ΑΜΚΕ Πελαργός για την προστασία της Ελληνικής Άγριας Φύσης, είναι Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Επιστημών της Φινλανδικής MKO Carbon Busters και Διευθύντρια του παραρτήματος στην Ελλάδα.  Παράλληλα διδάσκει τη βιωσιμότητα και τη σύνδεση με τη Φύση σε φοιτητές του IST College και σε σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης.  Εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και σε διάφορα ινστιτούτα ανά τον κόσμο (Ολλανδία, Αμερική, Αγγλία) με ειδικότητα τη Χημική Ωκεανογραφία. Είναι μέλος της Επιτροπής για την Επικοινωνία και την Εκπαίδευση της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (International Union for the Conservation of Nature) που καθιέρωσε την Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών, της International Zoo Educators Association και εκλεγμένο μέλος της Επιτροπής για την Εκπαίδευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων (European Association of Zoo and Aquaria). Η αγάπη της για τη φύση ξεκίνησε όταν ήταν παιδί και από τότε εργάζεται διαρκώς για να συνδέσει τους γύρω της με την ομορφιά του πλανήτη μας και να τους εμπνεύσει να τη διατηρήσουν.

 

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή