Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Το Σεντούκι με τα Αμύθητα Σεντέφια

Παιδική Εκδήλωση

Online

H συγγραφέας Τζέμη Τασάκου μας αφηγείται μια ιστορία για την Μικρασιατική Καταστροφή

 

Με αφορμή το νέο της βιβλίο, Το Σεντούκι με τα Αμύθητα Σεντέφια, η Ελληνοαμερικανική Ένωση προσκαλεί την συγγραφέα σε διαδικτυακή συνάντηση για νεαρούς βιβλιόφιλους.

Στην εκδήλωση, η Τζέμη Τασάκου  αφηγείται την ιστορία της μικρής Κλειώς, που μεγαλώνει κατά την διάρκεια των γεγονότων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Θα καταφέρει άραγε να σώσει το σεντούκι του παππού της, που κρύβει μέσα θησαυρούς, όπως τα έπη του Ομήρου, την Ιστορία του Ηρόδοτου, και φράσεις του Ηράκλειτου; Γιατί, όπως έλεγε κι εκείνος, «Τα σπίτια και τα κτήματα μπορούν να γίνουν στάχτη κι αποκαΐδια, τα σεντέφια που κουβαλάς επάνω σου κανένας δεν μπορεί να σου τα πάρει…»

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών, και πραγματοποιείται online μέσω Zoom.  Η πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για όλους.

Το βιβλίο, σε εικονογράφηση Ράνιας Βαρβάκη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η Τζέµη Τασάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πάντειο Πανεπιστήµιο. Το 1996 διακρίθηκε σε διαγωνισµό πρωτοεµφανιζόµενων συγγραφέων µε το διήγηµα «Ο Διονύσης, ο Διόνυσος και η µαµά Ηλέκτρα». Το 2002 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το µυθιστόρηµά της Το κρυφό µονοπάτι και το 2003 από τον ίδιο θεσµό για το µυθιστόρηµα Το σεντούκι µε τα αµύθητα σεντέφια. Το 2006 το παραµύθι της Τα ξύλινα παπούτσια της Ξανθής συµπεριλήφθηκε στη λίστα των White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου.

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή