Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Black History Month: A Raisin in the Sun

Προβολή

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Αφιέρωμα στην Αφροαμερικανική Παράδοση με μια ταινία ορόσημο του αμερικανικού κινηματογράφου

Στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού της Αφροαμερικανικής Παράδοσης (Black History Month) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τη Mooviereel και το «Petit Plan: Κινηματογράφος για Εφήβους» παρουσιάζουν την κλασική ταινία του Ντάνιελ Πέτρι με το Σίντνεϊ Πουατιέ «Ένα Σταφύλι στον Ήλιο/A Raisin in the Sun» (1961) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο Σικάγο του 1960 μια οικογένεια Αφροαμερικανών παλεύει για την επιβίωση στριμωγμένη σε ένα φτωχικό διαμέρισμα. Ελπίδα για όλους φαίνεται να είναι μια επιταγή 10.000 δολαρίων που πρόκειται να εισπράξουν από μια ασφαλιστική εταιρεία. Όπως φαίνεται όμως, τα χρήματα αυτά δεν αρκούν για τα διαφορετικά όνειρα που κάνει ο καθένας τους σχετικά με το μέλλον.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Λορέιν Χάνσμπερι, της πρώτης Αφροαμερικανίδας γυναίκας της οποίας έργο παίχτηκε σε παράσταση στο Μπροντγουέι. Οι πρωταγωνιστές, Σίντνεϊ Πουατιέ και Κλόντια ΜακΝιλ, προτάθηκαν για Χρυσή Σφαίρα για τις ερμηνείες τους στην ταινία. Το 2005 η ταινία επιλέχθηκε από το Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ως εξαιρετικής σημασίας «πολιτισμικά, ιστορικά, και αισθητικά».

Την ταινία θα προλογίσει ο Jerome Kaluta. Ο Jerome Kaluta, είναι τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από το Κονγκό. Η μουσική του συνδυάζει τις Αφροευρωπαϊκές επιρροές του με funk, soul, reggae και disco. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους Γιάννη Κακλέα, Φωκά Ευαγγελινό, Δήμητρα Παπαδοπούλου, κ.α. ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Πρώτος προσωπικός του δίσκος ήταν το AFROGRECO, που αποτελείται από 11 τραγούδια, τραγουδισμένα σε 5 γλώσσες, το οποίο κυκλοφόρησε από το ομώνυμο δισκογραφικό του label.

Εξασφαλίστε τη θέση σας με προαιρετική προκράτηση.

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή